18.1 C
Sami
ΑρχικήΘέματαΟ αγιασμός των υδάτων στο λιμάνι της Σάμης (video & φωτογραφίες)

Ο αγιασμός των υδάτων στο λιμάνι της Σάμης (video & φωτογραφίες)

 

Με λαμπρότητα αλλά και την προσήκουσα θρησκευτική ευλάβεια, πραγματοποιήθηκε λίγο μετά τις 11 το πρωί ο καθαγιασμός των υδάτων στο λιμάνι της Σάμης, στο χώρο μπροστά από το Λιμενικό Σταθμό. Είχε ασφαλώς προηγηθεί ο Όρθρος, η Θεία Λειτουργία και ο Μέγας Αγιασμός στον Ιερό Ναό της πόλης. 

Παρά το κρύο, αρκετός κόσμος από ολόκληρη τη Δημοτική Ενότητα Σάμης παρακολούθησε την τελετή, στην οποία χοροστάτησε ο εφημέριος του Ι.Ν. Κοιμήσεως της Θεοτόκου Αρχιμανδρίτης Παϊσιος Παράσχης, ο οποίος και έριξε τον Τίμιο Σταυρό στη θάλασσα. 

Στον αγιασμό των υδάτων παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων η βουλευτίνα του Νομού μας Αφροδίτη Θεοπεφτάτου, ο αντιπεριφερειάρχης Κεφαλλονιάς και Ιθάκης Παναγής Δρακουλόγκωνας και το σύνολο σχεδόν των τοπικών αρχών και των σωμάτων ασφαλείας. Τιμές απέδωσε η Φιλαρμονική Ορχήστρα Σάμης, ενώ ψαροκάικο με πυρσούς και κόρνες έδωσε ένα ιδιαίτερο χρώμα στην τελετή.

Το poulatakefalonias.gr εύχεται σε όλους χρόνια πολλά και καλή Φώτιση!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Μείνε συνδεδεμένος
1,093ΥποστηρικτέςΚάντε Like
280ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
206ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
188ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
ΕΠΙΛΟΓΕΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

gtag('config', 'UA-67453901-1');