17.1 C
Sami
ΑρχικήΤα νέα του χωριού μαςΑναβάθμιση του δικτύου ΟΤΕ με οπτικές ίνες και καμπίνα VDSL στο χωριό...

Αναβάθμιση του δικτύου ΟΤΕ με οπτικές ίνες και καμπίνα VDSL στο χωριό μας!

Πραγματοποιήθηκαν εχθές και σήμερα στο χωριό μας, παρά τον άστατο καιρό, εργασίες για την εγκατάσταση σύγχρονου δικτύου οπτικών ινών και καμπίνας VDSL που θα συμβάλουν στη βελτίωση των τηλεφωνικών επικοινωνιών, αλλά και στην απρόσκοπτη και με υψηλές ταχύτητες πρόσβαση μας στο διαδίκτυο. Οι εργασίες εκτελούνται από τη θυγατρική εταιρεία του ΟΤΕ “Rural South ΑΕΕΣ” μετά και την πρόσφατη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για τη χορήγηση δικαιωμάτων διέλευσης ηλεκτρονικών επικοινωνιών σε 11 επαρχιακές οδούς της Κεφαλλονιάς, φρεάτια καλωδίων σε 32 οικισμούς και καμπίνες VDSL σε 12 τοπικές κοινότητες, μεταξύ των οποίων και στα Πουλάτα.

Όπως μας ενημέρωσε το συνεργείο που εκτελεί το έργο, ολοκληρώθηκε με τη χρήση ειδικού μηχανήματος η διάνοιξη και ο καθαρισμός της ειδικής τάφρου σε όλο το μήκος του οδοστρώματος, πραγματοποιήθηκε ο ενταφιασμός των σωληνώσεων, η κάλυψη τους με ασφαλτόμιγμα, ενώ τοποθετήθηκε και η ειδική καμπίνα VDSL σε κεντρικό σημείο του χωριού μας. Εκτιμάται ότι μέχρι και τα μέσα του Νοέμβρη θα έχει τελειώσει το κατασκευαστικό μέρος του έργου σε όλα τα επιλεγμένα σημεία της Κεφαλλονιάς και με την ολοκλήρωση της διασύνδεσης που θα ακολουθήσει θα μπορούμε σύντομα και στο χωριό μας να απολαμβάνουμε ευρυζωνικές υπηρεσίες.

   

Οι εργασίες εντάσσονται στα πλαίσια του έργου «Περιφερειακός Κόμβος Διασύνδεσης Νησίδας / RΙΧ Αργοστολίου», που αναφέρεται στην ανάπτυξη ευρυζωνικών υποδομών σε νησιωτικές “Λευκές” περιοχές, δηλαδή σε περιοχές που δεν έχουν καθόλου ή έχουν περιορισμένες ευρυζωνικές συνδέσεις. Επιπλέον στόχοι του έργου, είναι η ενίσχυση της απασχόλησης κατά τη διάρκεια της ανάπτυξης, εγκατάστασης και συντήρησης των δικτύων, αλλά και η δημιουργία κατάλληλων ψηφιακών υποδομών για την ενίσχυση της τοπικής επιχειρηματικότητας.

Σύντομα λοιπόν τα Πουλάτα θα αποκτήσουν σύγχρονες ευρυζωνικές υπηρεσίες, βελτιώνοντας τη θέση τους στη νέα ψηφιακή εποχή!

Πηγή: www.poulatakefalonias.gr

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Μείνε συνδεδεμένος
1,093ΥποστηρικτέςΚάντε Like
280ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
206ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
188ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
ΕΠΙΛΟΓΕΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

gtag('config', 'UA-67453901-1');