18.1 C
Sami
ΑρχικήΠρόσωπα - ΣυνεντεύξειςΠαγκόσμιος opinion leader για 2η συνεχή χρονιά ο συγχωριανός μας καθηγητής Γεράσιμος...

Παγκόσμιος opinion leader για 2η συνεχή χρονιά ο συγχωριανός μας καθηγητής Γεράσιμος Φιλιππάτος!

Δόθηκε πριν λίγες ημέρες στη δημοσιότητα από το ίδρυμα Thomson Reuters η λίστα των επιστημόνων με τη μεγαλύτερη επιρροή παγκοσμίως, ή αλλιώς η λίστα με τους πιο επιδραστικούς ακαδημαϊκούς για το 2016. Ανάμεσά τους για 2η συνεχή χρονιά ο συγχωριανός μας Καθηγητής Ιατρικής στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Καρδιακής Ανεπάρκειας και επικεφαλής της Μονάδας Καρδιακής Ανεπάρκειας της Πανεπιστημιακής Καρδιολογικής Κλινικής του Π.Γ.Ν. Αττικόν, Γεράσιμος Φιλιππάτος.

Η λίστα η οποία θα ανακοινωθεί και επίσημα στις 31 Οκτωβρίου, εκτός από τον Γεράσιμο Φιλιππάτο, περιλαμβάνει συνολικά 3.266 ερευνητές από όλο τον κόσμο και ανάμεσα τους άλλους 8 κορυφαίους Έλληνες ακαδημαϊκούς, δυο περισσότερους σε σχέση με το 2015, από το χώρο της Ιατρικής, της Πληροφορικής, της Γεωπονίας και της Μηχανολογίας – Μηχανικής. Βασικό κριτήριο επιλογής τους υπήρξε το εύρος των επιστημονικών τους δημοσιεύσεων, αλλά και η συχνότητα της χρήσης τους ως πηγή πληροφόρησης και έρευνας. Αξίζει να σημειωθεί δε, ότι σύμφωνα με τις σχετικές εκτιμήσεις ο αριθμός των ερευνητών σε παγκόσμια κλίμακα ανέρχεται σε περίπου εννέα εκατομμύρια, ενώ το πλήθος των επιστημονικών δημοσιεύσεων σε ετήσια βάση ξεπερνάει τα δυο εκατομμύρια.

Το ίδρυμα Thomson Reuters που καταρτίζει τη λίστα, ιδρύθηκε το 1982 και αποτελεί τον φιλανθρωπικό βραχίονα του γνωστού ειδησεογραφικού οργανισμού Reuters.  Βασικός του στόχος είναι να προάγει την κοινωνικόοικονομική ανάπτυξη και τους κανόνες δικαίου σε παγκόσμια κλίμακα και επιπλέον να αναδεικνύει την επιστημονική έρευνα και τις προεκτάσεις της στην καθημερινότητά μας.

Το poulatakefalonias.gr αισθάνεται την ανάγκη να συγχαρεί και φέτος το συγχωριανό μας καθηγητή Γεράσιμο Φιλιππάτο για τη μεγάλη αυτή διάκριση, η οποία αποδεικνύει εμπράκτως τη διαχρονική σπουδαιότητα της έρευνάς του, αλλά και την επιρροή του στην επιστημονική κοινότητα. Ταυτόχρονα του εύχεται να έχει πάντα επιτυχίες τόσο σε επαγγελματικό, όσο και σε προσωπικό επίπεδο.

 

Πηγή: www.poulatakefalonias.gr

Μείνε συνδεδεμένος
1,093ΥποστηρικτέςΚάντε Like
280ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
206ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
188ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
ΕΠΙΛΟΓΕΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

gtag('config', 'UA-67453901-1');