18.1 C
Sami
ΑρχικήΆλλες ειδήσειςΤην Παρασκευή θα σφυρίξει και πάλι καράβι στο λιμάνι μας!

Την Παρασκευή θα σφυρίξει και πάλι καράβι στο λιμάνι μας!

Επιτέλους! Μετά από αρκετούς μήνες αναμονής, δρομολογείται και πάλι πλοίο στη γραμμή Πάτρα – Σάμη – Ιθάκη, βγάζοντας τη βόρεια Κεφαλλονιά και τη γειτονική μας Ιθάκη από την απομόνωση. Πρόκειται για το ταχύπλοο Speedrunner 3 το οποίο ναυλώθηκε από την εταιρεία Levante Ferries και από την Παρασκευή θα ενώνει το λιμάνι μας με την Αχαϊκή πρωτεύουσα σε λιγότερο από μια ώρα και 45 λεπτά.

 To Speedrunner 3 είναι τύπου High Speed Craft και κατασκευάστηκε στα ναυπηγεία Fincantieri της Ιταλίας το 1999. Έχει μήκος 100,4 μέτρα, πλάτος 17 μέτρα και βύθισμα 4,60 μέτρα, ενώ μπορεί να μεταφέρει 800 επιβάτες και 170 οχήματα στο γκαράζ δύο επιπέδων που διαθέτει.

Το πλοίο έχει 4 μηχανές που του δίνουν υπηρεσιακή ταχύτητα 33 κόμβων την ώρα, ενώ αγγίζει και τους 38 κόμβους σε κατάσταση full speed. Για να ελίσσεται διαθέτει επιπλέον 4 ισχυρά bow thrusters (έλικες πηδαλιουχίας) στην πλώρη (2 δεξιά και 2 αριστερά) καιυδραυλικό σύστημα T- foil με σκοπό τη μεγαλύτερη δυνατή ευστάθεια.

 Νωρίτερα το απόγευμα ανακοινώθηκαν από την εταιρεία τα δρομολόγια μέχρι και τις 20 Σεπτεμβρίου, καθώς και οι τιμές οι οποίες καθορίστηκαν στα 60€ για τα επιβατικά αυτοκίνητα και στα 25€ το άτομο (35€ οι διακεκριμένες θέσεις).

 Από την πλευρά μας ως www.poulatakefalonias.gr ευχόμαστε στο νέο πλοίο να είναι καλοτάξιδο και τα δρομολόγια του να συνεχιστούν καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, καθώς έχουμε ανάγκη από πυκνά και μόνιμα δρομολόγια με ασφαλή και γρήγορα πλοία.

 Η φωτογραφία του πλοίου είναι από τη σελίδα στο Facebook “Kefalonites Karabolatres”

 Πηγή: www.poulatakefalonias.gr

Μείνε συνδεδεμένος
1,093ΥποστηρικτέςΚάντε Like
280ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
206ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
188ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
ΕΠΙΛΟΓΕΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

gtag('config', 'UA-67453901-1');