13.6 C
Sami
ΑρχικήΤα νέα του χωριού μαςΗ επόμενη ημέρα της θεομηνίας

Η επόμενη ημέρα της θεομηνίας

Η επόμενη μέρα της θεομηνίας που έπληξε προχθές τα Πουλάτα και ολόκληρη την Κεφαλλονιά, μας βρίσκει να μετράμε τις πληγές μας και την κρατική και δημοτική αρχή να επιχειρούν να δώσουν λύσεις στα μεγάλα προβλήματα που προέκυψαν σε ιδιωτικές και δημόσιες υποδομές. Ήδη τόσο η Κεφαλλονιά, όσο και η Ιθάκη έχουν κηρυχθεί σε 3μηνη κατάσταση εκτάκτου ανάγκης.

Όσοι συγχωριανοί μας έχουν υποστεί ζημιές μπορούν να κάνουν καθημερινά στο τηλέφωνο 2671026342 από τις 10 το πρωί έως και τις 7 το απόγευμα, ώστε τριμελής επιτροπή του Δήμου να επισκεφθεί το χώρο των πληγέντων και να εκτιμήσει το μέγεθος των ζημιών. Ακολούθως, θα πρέπει να κατατεθεί η σχετική αίτηση αποζημίωσης στην Υπηρεσία Πρόνοιας που λειτουργεί στο κτίριο του Ξενία στο Αργοστόλι (τηλ. 26710 22506 από τις 8 το πρωί, μέχρι τις 3 το μεσημέρι). Αντίθετα, οι επαγγελματίες μπορούν να απευθυνθούν στην Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας στο τηλέφωνο 2671 360 509.

Όπως έγινε και στην περίπτωση των πρόσφατων σεισμών, οι πληγέντες θα λάβουν έκτακτο βοήθημα 587€ ενώ η αποζημίωση μπορεί να φτάσει και 5.870€ εφόσον πληρούνται οι σχετικές προϋποθέσεις. Επίσης, σύμφωνα με πληροφορίες του www.poulatakefalonias.gr αναμένεται να ανακοινωθούν από τα Τραπεζικά Ιδρύματα προγράμματα διευκόλυνσης των δανειοληπτών.

Επισημαίνεται επίσης, ότι σύμφωνα με δηλώσεις της βουλευτού κας Αφροδίτης Θεοπεφτάτου, επιχειρείται σε συνεννόηση με το αρμόδιο υπουργείο, να δοθεί οικονομική βοήθεια σε όσους συμπολίτες μας έχουν ανασφάλιστα για θεομηνίες οχήματα.

Τέλος, να αναφερθεί ότι έχουν ήδη φτάσει στο νησί μας βαριά μηχανήματα του στρατού για να συνδράμουν στην αποκατάσταση των καταστροφών κυρίως στο οδικό δίκτυο.

Το www.poulatakefalonias.gr με την ελπίδα ότι αυτή τη φορά θα δούμε έργα και όχι λόγια, θα παρακολουθεί καθημερινά τις εξελίξεις και θα σας ενημερώνει έγκυρα και έγκαιρα.

Μείνε συνδεδεμένος
1,093ΥποστηρικτέςΚάντε Like
280ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
206ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
188ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
ΕΠΙΛΟΓΕΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

gtag('config', 'UA-67453901-1');