14 C
Sami
ΑρχικήΤα νέα του χωριού μαςΣτο έλεος της κακοκαιρίας και τα Πουλάτα (ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ)

Στο έλεος της κακοκαιρίας και τα Πουλάτα (ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ)

Σοβαρά προβλήματα αντιμετώπισαν σήμερα τα Πουλάτα και ολόκληρη η Κεφαλλονιά εξαιτίας της ιδιαίτερα έντονης κακοκαιρίας που έπληξε το νησί μας. Ο όγκος του νερού ήταν τόσο μεγάλος που υπερχείλισε το Αυλάκι, με συνέπεια να πλημμυρίσουν σπίτια και ένα κατάστημα εστίασης στη θέση Μιχαλιτσάτο.

Επίσης παρασύρθηκε από τα νερά στάση λεωφορείου και ένα αυτοκίνητο, με αποτέλεσμα να διακοπεί η κυκλοφορία στο δρόμο προς Χαλιωτάτα. Αλλά και στο σημείο που πρόσφατα η ΔΕΥΑΚ εκτέλεσε εργασίες αποκατάστασης βλάβης του δικτυου ύδρευσης, δημιουργήθηκε κρατήρας ο οποίος μέχρι και τώρα δυσχεραίνει την κυκλοφορία των οχημάτων στον κεντρικό δρόμο προς Σάμη.

Επιτόπου βρέθηκαν οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας που επιχείρησαν άντληση υδάτων σε διάφορα σημεία, συνεργείο του Δήμου για την απομάκρυνση του οχήματος, αλλά και κλιμάκιο της ΔΕΗ για την αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης.

Η κακοκαιρία προκάλεσε εκτεταμένες ζημίες σε ολόκληρη την Κεφαλλονιά, ιδιαίτερα όμως στο γειτονικό Καραβόμυλο που για ακόμα μια φορά υπερχείλισε η γέφυρα της Μελισσάνης με τα νερά να πλημμυρίζουν σπίτια, επιχειρήσεις και αυτοκίνητα, ενώ στη λίμνη εγκλωβίστηκαν επισκέπτες και προσωπικό.

Αυτή τη στιγμή η ένταση της βροχής, ο όγκος της οποίας ξεπέρασε μεσα σε μόλις 4 ώρες τους 234 τόνους ανά στρέμμα, έχει περιοριστεί, ενώ έχει αποκατασταθεί η ηλεκτροδότηση και η κυκλοφορία σε όλο το οδικό δίκτυο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τις επόμενες ώρες  αναμένεται να κηρυχθεί η Κεφαλλονιά σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, κάτι που σημαίνει ότι θα επισπεφθούν οι διαδικασίες αποζημίωσης των πληγέντων.

Το www.poulatakefalonias.gr και η σελίδα του http://facebook.com/poulatakefaloniasβρέθηκε από την πρώτη στιγμή στην καρδιά των γεγονότων και σας μετέδωσε άμεσα επιτόπια ρεπορτάζ, βίντεο και εικόνες από τις ζημιές στο χωριό μας και τη γύρω περιοχή, τα οποία και ακολουθούν συγκεντρωμένα.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 ΒΙΝΤΕΟ 

Μείνε συνδεδεμένος
1,093ΥποστηρικτέςΚάντε Like
280ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
206ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
188ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
ΕΠΙΛΟΓΕΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

gtag('config', 'UA-67453901-1');