17.1 C
Sami
ΑρχικήΤα νέα του χωριού μαςΕκλογές 2015: Τι ψήφισε το χωριό μας

Εκλογές 2015: Τι ψήφισε το χωριό μας

Χωρίς προβλήματα, αλλά και χωρίς τα μέλη της εφορευτικής επιτροπής  διεξήχθη την Κυριακή η εκλογική διαδικασία στο χωριό μας.

Το 116ο Εκλογικό Τμήμα Πουλάτων μεταφέρθηκε και σε αυτές τις εκλογές στο χώρο του  πρώην Κοινοτικού Γραφείου, λόγω της  πλήρους ακαταλληλότητας του δημοτικού μας σχολείου.

Δικαστική Αντιπρόσωπος ήταν η κα Ακριβή Δεπούντη και Γραμματέας της Εφορευτικής Επιτροπής η κα Ελένη Στεφάτου, με αμφότερες να κλέβουν τις εντυπώσεις με την ευγένεια και τη διάθεση εξυπηρέτησης σε όσους χρειάστηκαν τη βοήθεια τους.

Από τους συνολικά 331 εγγεγραμμένους, το εκλογικό τους δικαίωμα άσκησαν 156 εκλογείς με τη συμμετοχή να ξεπερνά το 47%. Το ποσοστό συμμετοχής για ακόμα μια φορά ήταν το υψηλότερο σε ολόκληρη τη Δημοτική Ενότητα Σάμης που ανήλθε μόλις στο 33% αλλά και ένα από τα υψηλότερα στην Κεφαλλονιά που δεν ξεπέρασε το 39%. Ωστόσο ήταν χαμηλότερο από το πανελλαδικό ποσοστό συμμετοχής που πλησίασε το 56%.

Τα άκυρα και λευκά ψηφοδέλτια ήταν μόλις 3, ήτοι το 1,9% των ψηφοδελτίων. Πρώτη στην προτίμηση των εκλογέων αναδείχθηκε η Νέα Δημοκρατία με 27,5% και ακολούθησαν ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. με 24,2% και το Κ.Κ.Ε. με 19%.

Τα αναλυτικά αποτελέσματα του χωριού μας είναι τα εξής:

Σε επίπεδο Περιφερειακής Ενότητας Κεφαλληνίας & Ιθάκης, πλειοψήφισε ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. με 34,5% έναντι 27,5% της Νέας Δημοκρατίας με την κυρία Αφροδίτη Θεοπεφτάτου να επανεκλέγεται Βουλευτής για 4η συνεχή φορά, κάτι που αποτελεί ρεκόρ για τα κοινοβουλευτικά χρονικά του νησιού μας.

Το www.poulatakefalonias.gr από την πλευρά του προσπάθησε να καλύψει την προεκλογική περίοδο στο χωριό μας  με σχετικά ρεπορτάζ, ενώ την Κυριακή παρουσίασε live όλη την εξέλιξη της εκλογικής διαδικασίας και λίγο μετά τις 7 το απόγευμα τα τελικά αποτελέσματα τόσο μέσα από το site μας, όσο και μέσω της σελίδας μας στο facebook www.facebook.com/poulatakefalonias 

 

Με τη δέσμευση ότι το www.poulatakefalonias.gr θα είναι παρόν σε όλα τα μικρά και μεγάλα γεγονότα του χωριού μας κλείνουμε το κεφάλαιο Εκλογές 2015, ευχόμενοι τόσο στη νεοεκλεγείσα κυβέρνηση, όσο και στην εκπρόσωπο μας στην εθνική αντιπροσωπεία, καλή επιτυχία στο έργο τους.

Μείνε συνδεδεμένος
1,093ΥποστηρικτέςΚάντε Like
280ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
206ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
188ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
ΕΠΙΛΟΓΕΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

gtag('config', 'UA-67453901-1');