14.6 C
Sami
ΑρχικήΤα νέα του χωριού μαςΤι συμβαίνει με τις αποζημιώσεις των πλημμυροπαθών των Πουλάτων;

Τι συμβαίνει με τις αποζημιώσεις των πλημμυροπαθών των Πουλάτων;

Όπως είχαμε δημοσιεύσει στα μέσα Ιανουαρίου στο άρθρο μας με τίτλο “Ξεκινούν οι αποζημιώσεις των πλημμυροπαθών των Πουλάτων” η Υπηρεσία Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Κεφαλλονιάς είχε αποστείλει επιστολές προς τους πλημμυροπαθείς του χωριού μας, με τις οποίες τους ενημέρωνε για την έγκριση των υποβληθέντων αιτήσεων εφάπαξ οικονομικής ενίσχυσής τους.

 Στις ονομαστικές αυτές επιστολές, αναγραφόταν το ακριβές ποσό της αποζημίωσης για κάθε δικαιούχο και αφορούσε σε εργασίες επισκευής κύριας κατοικίας ή αντικατάσταση οικοσκευών λόγω των ζημιών που προκλήθηκαν από τη θεομηνία του Σεπτέμβρη που έπληξε με σφοδρότητα το χωριό μας και ολόκληρη σχεδόν την Κεφαλλονιά. Ωστόσο, έχουν περάσει ήδη τρεις μήνες από την παραλαβή των επιστολών και επτά από τις πλημμύρες και τα χρήματα δεν έχουν ακόμη αποδοθεί στους δικαιούχους τους, ούτε υπάρχει ένδειξη για το πότε αυτό θα συμβεί.

 Το poulatakefalonias.gr επικοινώνησε με την αρμόδια Υπηρεσία του Δήμου Κεφαλλονιάς και μας αναφέρθηκε ότι δεν έχει ακόμη δοθεί το αναγκαίο κονδύλι από το Υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης που είναι το καθ’ ύλην αρμόδιο και ότι παρά τις σχετικές οχλήσεις, δεν έχει υπάρξει καν εκτίμηση του χρόνου. Και αυτό παρά το γεγονός ότι η αρχική πρόβλεψη ήταν για τα τέλη Φεβρουαρίου.

 Από την πλευρά μας αντιλαμβανόμαστε την δύσκολη οικονομική συγκυρία η οποία έχει περιορίσει τις δυνατότητες του κράτους να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του, ωστόσο θα πρέπει και οι αρμόδιοι φορείς να αντιληφθούν την αγωνία των πλημμυροπαθών για τις αποζημιώσεις, καθώς και τον προβληματισμό τους αναφορικά με την τήρηση των υπεσχημένων. Πολλώ δε μάλλον, όταν μεταξύ των πληγέντων υπάρχουν συνταξιούχοι που αποτελούν υφιστάμενα μια από τις πλέον ευάλωτες οικονομικά ομάδες του πληθυσμού και που προφανώς δυσκολεύονται ή/και αδυνατούν να αποκαταστήσουν τις ζημίες με ίδια οικονομικά μέσα.

 Πηγή: www.poulatakefalonias.gr

Μείνε συνδεδεμένος
1,093ΥποστηρικτέςΚάντε Like
280ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
206ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
188ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
ΕΠΙΛΟΓΕΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

gtag('config', 'UA-67453901-1');