19.1 C
Sami
ΑρχικήΤα νέα του χωριού μαςΤη Δευτέρα, η 2η φάση των ψεκασμών δακοκτονίας στο χωριό μας

Τη Δευτέρα, η 2η φάση των ψεκασμών δακοκτονίας στο χωριό μας

 

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Κεφαλλονιάς, μεθαύριο Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθεί στο χωριό μας η 2η φάση των αναγκαίων ψεκασμών δακοκτονίας. Για αυτό παρακαλούνται οι συγχωριανοί μας ελαιοκαλλιεργητές, εφόσον αυτό είναι εφικτό, να βρίσκονται στα χωράφια τους κατά τη διάρκεια των ψεκασμών, ενώ όσοι δεν επιθυμούν να ψεκαστούν τα ελαιόδενδρά τους, θα πρέπει να τοποθετήσουν έγκαιρα και σε εμφανές σημείο σχετικές πινακίδες.

Υπενθυμίζουμε ότι η πρώτη φάση των ψεκασμών είχε πραγματοποιηθεί στις αρχές Αυγούστου, με την Κεφαλλονιά να χωρίζεται σε 17 περιοχές, όσες δηλαδή και οι εργολαβίες. Τα Πουλάτα υπάγονται στην 7η ελαιοκομική περιοχή μαζί με τη Σάμη, τον Καραβόμυλο και τα Χαλιωτάτα με συνολικά περίπου 36.500 ελαιόδεντρα εκ των οποίων τα 7.000 στο χωριό μας.



Η ανακοίνωση αναλυτικά:

“Η Υπηρεσία μας εξετάζοντας την πορεία του εντόμου, και τις καιρικές συνθήκες, εισηγείται την ανάγκη διενέργειας ψεκασμού από την Δευτέρα 12-09-2016, στις Τοπικές Κοινότητες Λουρδάτων, Βλαχάτων, Μουσάτων, Καραβόμυλου, Πουλάτων, Χαλιωτάτων, Σάμης, Μονοπωλάτων, Αγίας Θέκλης, Κοντογεννάδας, Σκηνέως, Ληξουρίου (Αγ.Δημήτριος – Αγ.Βασίλειος – Κάμπος Υπαπαντής), Κουβαλάτων, Σουλλάρων, Μιχαλιτσάτων, Λέπεδων, Χαβδάτων, Φαβατάτων, Χαβριάτων, Κατωγής, Ριφίου, Δαμουλιανάτων, Καμιναράτων, Αθέρος, Ζόλων, Ομαλών και Τρωϊαννάτων στις οποίες έχουν συγκροτηθεί συνεργεία ψεκασμού.

Παρακαλούνται οι ελαιοπαραγωγοί να παρίστανται κατά την διάρκεια των ψεκασμών στα κτήματά τους προς υποβοήθηση των συνεργείων ψεκασμού.Οι βιοκαλλιεργητές και όσοι δεν επιθυμούν να ψεκαστούν τα ελαιόδενδρά τους παρακαλούνται να τοποθετήσουν σε εμφανή σημεία των κτημάτων τους, πινακίδες για τη μη διενέργεια ψεκασμού.

Ο ψεκασμός θα αναβάλλεται για την επόμενη ημέρα, στην περίπτωση που οι καιρικές συνθήκες δεν είναι κατάλληλες ή για οποιαδήποτε άλλη αιτία (έκτακτη ανάγκη, ασθένεια)”.
                                    
Περιφερειακή Ενότητα Κεφαλλονιάς
Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής

Μείνε συνδεδεμένος
1,093ΥποστηρικτέςΚάντε Like
280ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
206ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
188ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
ΕΠΙΛΟΓΕΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

gtag('config', 'UA-67453901-1');