18.1 C
Sami
ΑρχικήΑγροτικές ειδήσειςΟικονομική ενίσχυση για τη δημιουργία κτηνοτροφικών και αγροτικών συνεταιρισμών

Οικονομική ενίσχυση για τη δημιουργία κτηνοτροφικών και αγροτικών συνεταιρισμών

Κίνητρα για τη δημιουργία μικρών αγροτικών και κτηνοτροφικών συνεταιρισμών, δίνει το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.

Στόχος του νέου προγράμματος, είναι η ενίσχυση του πρωτογενούς τομέα της οικονομίας, προς όφελος των μικρών κυρίως παραγωγών, οι οποίοι θα έχουν τη δυνατότητα να δραστηριοποιούνται στην αγορά με κοινό συνεταιριστικό ΑΦΜ.

Συγκεκριμένα, για τους συνεταιρισμούς οι οποίοι θα λειτουργούν ακόμη και με μόλις πέντε (5) κτηνοτρόφους ή δέκα (10) αγρότες ή είκοσι (20) αγρότες και κτηνοτρόφους στην περίπτωση οργανώσεων παραγωγών, προβλέπεται οικονομική ενίσχυση για τα πρώτα πέντε έτη λειτουργίας. Η ενίσχυση αυτή θα φτάνει το 10% του κύκλου εργασιών τον πρώτο χρόνο και έως του ποσού των 100.000€ ετησίως, ενώ για τα επόμενα τέσσερα χρόνια το ποσοστό της ενίσχυσης θα μειώνεται προοδευτικά κατά 2%.

Ωστόσο, με δεδομένο ότι το πρώτο έτος λειτουργίας ο συνεταιρισμός δεν θα παρουσιάζει κύκλο εργασιών ώστε να υπολογισθεί επακριβώς το ύψος της ενίσχυσης, θα ληφθεί υπόψη ο συνολικός ατομικός τζίρος των τριών τελευταίων ετών των συνεταιριστών και η ενίσχυση θα ανέρχεται στο 10% του αθροίσματος των ποσών αυτών.


Βασική προϋπόθεση για την υπαγωγή στο πρόγραμμα, είναι η εκπόνηση επιχειρησιακού σχεδίου πενταετούς διάρκειας με συγκεκριμένες δράσεις που δύναται να αφορούν σε επενδύσεις πάγιου εξοπλισμού, υλικοτεχνικές υποδομές, παραγωγή και τυποποίηση προϊόντων, προσέγγιση αγορών στο εσωτερικό και το εξωτερικό κ.α.
 

Πρόκειται για μια ενδιαφέρουσα δράση η οποία υπό προϋποθέσεις μπορεί να δώσει λύση στο πρόβλημα της υπόχρηματοδότησης του κλάδου, αλλά ταυτόχρονα να δημιουργήσει  αναπτυξιακή προοπτική  σε περιοχές όπως τα Πουλάτα που παρατηρείται  έλλειψη ισχυρής συλλογικής παραγωγικής βάσης.

Πηγή: www.poulatakefalonias.gr

Μείνε συνδεδεμένος
1,093ΥποστηρικτέςΚάντε Like
280ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
206ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
188ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
ΕΠΙΛΟΓΕΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

gtag('config', 'UA-67453901-1');