14.6 C
Sami
ΑρχικήΤα νέα του χωριού μαςΑφιέρωμα στο Αγγαλάκι από δημοφιλή ιστοσελίδα των Αθηνών

Αφιέρωμα στο Αγγαλάκι από δημοφιλή ιστοσελίδα των Αθηνών

 Ένα από αυτά τα έργα τέχνης είναι και το σπήλαιο του χωριού μας. Συγκεκριμένα στο αφιέρωμα αναφέρεται ότι το Αγγαλάκι ανήκει σε ένα αρκετά μεγάλο σύστημα περίπου 17 σπηλαίων που βρίσκονται σε πολύ κοντινή μεταξύ τους απόσταση, με τα περισσότερα εξ αυτών να σχηματίζουν στο εσωτερικό τους υπόγειες λίμνες με γλυκό ή υφάλμυρο νερό.

 Οι επιστήμονες που μελέτησαν το φαινόμενο, συνεχίζει το άρθρο, κατέληξαν στο συμπέρασμα πως τα ύδατα των σπηλαίων αυτών επικοινωνούν μεταξύ τους μέσω στενών υπόγειων περασμάτων. Το Αγγαλάκι είναι το μεγαλύτερο και πλέον προσβάσιμο από αυτά, ενώ μπορεί να το επισκεφθεί κανείς περπατώντας μια από τις πιο γνωστές πεζοπορικές διαδρομές της περιοχής, από το Μοναστήρι των Θεμάτων μέχρι τον Καραβόμυλο και διαμέσου των παλαιών Λιβαθινάτων στο σπήλαιό μας.

 Το άρθρο με τίτλο “Κεφαλονιά: Ένα νησί με πανέμορφα γεωλογικά μυστήρια” ο σύνδεσμος του οποίου ακολουθεί, συνοδεύεται από υπέροχες φωτογραφίες του σπηλαίου, ενώ ανάλογες αναφορές γίνονται για τις Καταβόθρες, τη Μελισσάνη, τη λίμνη του Καραβομύλου, τη λίμνη Άβυθο, την Κουνόπετρα και το Σπήλαιο της Δρογκαράτης.

 http://www.dinfo.gr/%ce%ba%ce%b5%cf%86%ce%b1%ce%bb%ce%bf%ce%bd%ce%b9%ce%ac-%ce%ad%ce%bd%ce%b1-%ce%bd%ce%b7%cf%83%ce%af-%ce%b3%ce%b5%ce%bc%ce%ac%cf%84%ce%bf-%ce%bc%ce%b5-%cf%80%ce%b1%ce%bd%ce%ad%ce%bc%ce%bf%cf%81%cf%86/

 Από την πλευρά μας ως poulatakefalonias.gr ευχαριστούμε θερμά το www.dinfo.gr για την προβολή του σπηλαίου και του χωριού μας κατ’ επέκταση και ευχόμαστε για ακόμη μια φορά σύντομα το Αγγαλάκι να καταστεί επισκέψιμο για το ευρύ κοινό.

Πηγή: www.poulatakefalonias.gr

Μείνε συνδεδεμένος
1,093ΥποστηρικτέςΚάντε Like
280ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
206ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
188ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
ΕΠΙΛΟΓΕΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

gtag('config', 'UA-67453901-1');