ΑρχικήΑνακοινώσειςΠαναγιώτης Τουλάτος: Το σχέδιό μου για τα Πουλάτα

Παναγιώτης Τουλάτος: Το σχέδιό μου για τα Πουλάτα

Τις βασικές προτεραιότητές του, εφόσον εκλεγεί στις προσεχείς αυτοδιοικητικές εκλογές, μας απέστειλε ο υποψήφιος Πρόεδρος της Κοινότητας Πουλάτων κ. Παναγιώτης Τουλάτος.

Πρώτα και κύρια, όπως ο ίδιος αναφέρει στην ανακοίνωσή του, απαιτείται συναίνεση και συνεργασία όλων μας, καθώς μόνον έτσι μπορεί να υπάρξει πρόοδος και εξέλιξη στον τόπο μας, αλλά και διάθεση για διεκδίκηση. Επιπλέον εφόσον ο νομοθέτης προβλέψει την οποιασδήποτε μορφής αντιμισθία στον Πρόεδρο της Κοινότητας, δεσμεύεται ότι τα χρήματα που θα λαμβάνει θα τα διαθέτει αποκλειστικά για έργα και δράσεις στο χωριό μας.

Σε κάθε περίπτωση, συνεχίζει ο κ. Τουλάτος στην ανακοίνωσή του, θα χρειαστεί άμεση και συστηματική συνεργασία με τον Δήμαρχο και τις υπηρεσίες του νέου Δήμου Σάμης, τόσο για τα μικρά καθημερινά προβλήματα, όσο και για τα υπερτοπικά θέματα όπως επί παραδείγματι οι δομές και η λειτουργία του Δήμου, η δημιουργία του σπηλαιολογικού πάρκου, ή η τουριστική προβολή της περιοχής μας.

Αναλυτικά οι προτεραιότητές του:

1. Αναβίωση του πανηγυριού με τη συμμετοχή όλων των χωριανών και σύνδεσή του με το καθιερωμένο πλέον παραδοσιακό κέρασμα την παραμονή της εορτής του Αγίου Παντελεήμονα.

2. Συστηματική καθαριότητα των κοινοτικών και αγροτικών δρόμων του χωριού, των δημοσίων χώρων, καθώς και των αντιπυρικών ζωνών που έχουν εδώ και χρόνια παραμεληθεί.

3. Διαρκείς καθαρισμοί του ρέμματος που διασχίζει τα Πουλάτα και διαπλάτυνση του στομίου του παλαιού γεφυριού εντός του χωριού, η διάμετρος του οποίου δεν μπορεί σήμερα να απορροφήσει μεγάλο όγκο νερού.

4. Αποκατάσταση του τοιχίου αντιστήριξης στο Κοινοτικό Κοιμητήριο και επέκτασή του καθώς έχει ήδη κορεστεί. Εφόσον αυτό δεν είναι εφικτό, δημιουργία νέου Κοιμητηρίου με χωροθέτηση σε άλλο σημείο εκτός οικιστικού ιστού.

5. Συντήρηση της εκκλησίας του Αγίου Παντελεήμονα και ενίσχυση της στατικότητας του Κοιμητηριακού Ναού. 

6. Επισκευή των παλαιών λιθιών στο δρόμο της εξόδου του χωριού μας προς Χαλιωτάτα και διαπλάτυνση του δρόμου, όπου αυτό είναι αναγκαίο, καθώς σε αρκετά σημεία είναι δύσκολη η ταυτόχρονη διέλευση δύο επιβατικών ή των βαρέως τύπου οχημάτων.

7. Επισκευή και αποκατάσταση του παλαιού Δημοτικού Σχολείου και αξιοποίησή του, σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο, για πολιτιστικές και άλλες δράσεις, καθώς επίσης και συντήρηση της δεξαμενής νερού που υπάρχει στον αύλειο χώρο.

8. Ενίσχυση και προβολή με κάθε τρόπο όλων των επιχειρήσεων και των επαγγελματιών του χωριού μας.

9. Στήριξη της Γιορτής Παλιού Χωριού και παράλληλα προσπάθεια ανάδειξης και αξιοποίησης των προσεισμικών Πουλάτων, η οποία θα περιλαμβάνει και την αναστήλωση της Παναγίας της Αμυγδαλιώτισσας.

 

Πηγή: www.poulatakefalonias.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Σχετικά
gtag('config', 'UA-67453901-1');