12.7 C
Sami
ΑρχικήΤα νέα του χωριού μαςΜε δύο εκλογικά τμήματα στις επικείμενες εκλογές τα Πουλάτα!

Με δύο εκλογικά τμήματα στις επικείμενες εκλογές τα Πουλάτα!

Στην διχοτόμηση των μεγάλων εκλογικών τμημάτων της χώρας, ήτοι αυτών που έχουν περισσότερους από 300 εγγεγραμμένους ψηφοφόρους, προχώρησε το Υπουργείο Εσωτερικών προκειμένου να μπορέσουν να διεξαχθούν οι ευρωεκλογές ταυτόχρονα με τις Δημοτικές και τις Περιφερειακές εκλογές χωρίς να υπάρξει μεγάλη ταλαιπωρία των ψηφοφόρων. Ειδικότερα, θα συστηθούν ζεύγη εκλογικών τμημάτων διακριτά σε Α και Β, με κοινή ωστόσο αρίθμηση. Η ψηφοφορία για τις Ευρωεκλογές και τις Περιφερειακές εκλογές θα διεξαχθεί στα Εκλογικά Τμήματα με τη διάκριση Α, ενώ η ψηφοφορία για τις Δημοτικές και τις Κοινοτικές εκλογές, θα διεξαχθεί στα εκλογικά τμήματα με τη διάκριση Β.

Η Τοπική Κοινότητα Πουλάτων με 324 εγγεγραμμένους ψηφοφόρους, 15 λιγότερους συγκριτικά με τις τελευταίες εκλογές του 2015, εντάσσεται στην παραπάνω κατηγορία και έτσι στο χωριό μας θα υπάρξουν για πρώτη φορά δυο μεικτά εκλογικά τμήματα που θα στεγαστούν αμφότερα στο Κοινοτικό Γραφείο. Το 133Α και το 133Β στα οποία και θα ψηφίσουμε διαδοχικά βάσει του σχετικού διαχωρισμού.

Η απόφαση αυτή του Υπουργείου λειτουργεί συμπληρωματικά με τα μέτρα που έχουν ληφθεί για την διευκόλυνση της εκλογικής διαδικασίας, όπως η αύξηση της εκλογικής αποζημίωσης των δικαστικών αντιπροσώπων και ο διορισμός και δεύτερου ατόμου για την παροχή γραμματειακής υποστήριξης.

Πηγή: www.poulatakefalonias.gr

Μείνε συνδεδεμένος
1,093ΥποστηρικτέςΚάντε Like
280ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
206ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
188ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
ΕΠΙΛΟΓΕΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

gtag('config', 'UA-67453901-1');