12.1 C
Sami
ΑρχικήΆλλες ειδήσειςΧρυσός Φοίνικας στις Κάννες για τον Κεφαλλονίτη σκηνοθέτη Βασίλη Κεκάτο!

Χρυσός Φοίνικας στις Κάννες για τον Κεφαλλονίτη σκηνοθέτη Βασίλη Κεκάτο!

Κυριακή σήμερα και όλη η χώρα κινείται στους ρυθμούς των εκλογών. Το ίδιο και τα Πουλάτα με τους ψηφοφόρους να έχουν ήδη ξεκινήσει από νωρίς το πρωί την άσκηση του εκλογικού τους δικαιώματος στα δύο μεικτά εκλογικά τμήματα του χωριού μας.

Ωστόσο αναμφίβολα η είδηση της ημέρας, τουλάχιστον για το νησί μας, είναι ότι ο συμπατριώτης μας σκηνοθέτης Βασίλης Κεκάτος απέσπασε εχθές το βράδυ το Χρυσό Φοίνικα για την καλύτερη ταινία Μικρού Μήκους στο 72ο Φεστιβάλ των Καννών, για την ταινία του με τίτλο «Η Απόσταση Ανάμεσα στον Ουρανό κι Εμάς». 

Πρόκειται για μια τεράστια διάκριση, καθώς ο Βασίλης Κεκάτος γίνεται ο πρώτος Έλληνας σκηνοθέτης που κερδίζει το Χρυσό Φοίνικα Μικρού Μήκους στις Κάννες, με την ταινία του να ξεχωρίζει ανάμεσα σε 11 που διαγωνίστηκαν για το βραβείο σε σύνολο 4.240 ταινιών που κατατέθηκαν από όλο τον κόσμο. Ταυτόχρονα αποδεικνύει πως ακόμη και υπό δύσκολες οικονομικά συνθήκες, η Ελλάδα και η Κεφαλλονιά ειδικότερα εξακολουθούν να παράγουν πολιτισμό.

Η υπόθεση της ταινίας αφορά δύο άγνωστους μεταξύ τους νεαρούς οι οποίοι συναντιούνται αργά τη νύχτα σε ένα ξεχασμένο βενζινάδικο της παλιάς Εθνικής Οδού. Ο ένας έχει σταματήσει για να ανεφοδιάσει με καύσιμα την μηχανή του, ενώ ο άλλος έχει ξεμείνει εκεί, καθώς για να γυρίσει στην Αθήνα του λείπουν 22,50€. Όσο ακριβώς κοστίζει η απόσταση που τους χωρίζει από τον ουρανό.

Από την πλευρά μας εκφράζουμε τα θερμά μας συγχαρητήρια και ταυτόχρονα την βεβαιότητα ότι η διάκριση αυτή για τον 28χρονο Αργοστολιώτη Βασίλη Κεκάτο, θα είναι απλώς η απαρχή μιας τεράστιας καριέρας!

Πηγή: www.poulatakefalonias.gr

Μείνε συνδεδεμένος
1,093ΥποστηρικτέςΚάντε Like
280ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
206ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
188ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
ΕΠΙΛΟΓΕΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

gtag('config', 'UA-67453901-1');