17.5 C
Sami
ΑρχικήΆλλες ειδήσειςΤο κρουαζιερόπλοιο Seabourn Odyssey σήμερα στη Σάμη!

Το κρουαζιερόπλοιο Seabourn Odyssey σήμερα στη Σάμη!

Κατέπλευσε σήμερα το πρωί αρόδο της Σάμης προερχόμενο από την Κέρκυρα, το κρουαζιερόπλοιο “Seabourn Odyssey” της εταιρείας Seabourn. Οι επιβάτες του που κατέβηκαν στο λιμάνι μας με λάντζες, είχαν την ευκαιρία να επισκεφτούν, με λεωφορεία ως επί το πλείστον, τα σπήλαια της Μελισσάνης και της Δρογγαράτης, αλλά και να περπατήσουν στους δρόμους της πόλης μας απολαμβάνοντας τον καφέ και τα ψώνια τους ή να κάνουν το μπάνιο τους στην Αντίσαμο. Επόμενος προορισμός του πλοίου είναι το γραφικό Γύθειο.

Αξίζει να αναφέρουμε, ότι το υπό σημαία Μπαχάμες κρουαζιερόπλοιο ναυπηγήθηκε το 2009 στην Ιταλία, έχει μήκος 198 μέτρα και μπορεί να φιλοξενήσει έως και 450 επιβάτες σε 229 πολυτελείς σουίτες.

Πάντως, δεν είναι η πρώτη φορά που το “Seabourn Odyssey” έρχεται στα νερά μας. Μάλιστα η εταιρεία που το διαχειρίζεται έχει προγραμματίσει για το 2020 συνολικά 4 αφίξεις στη Σάμη, αποδεικνύοντας τις μεγάλες προοπτικές που έχει ο θαλάσσιος τουρισμός στην περιοχή μας. Άλλωστε ας μην ξεχνάμε, ότι ένας σημαντικός αριθμός επιβατών των κρουαζιερόπλοιων που δένουν στο Αργοστόλι έχουν ως προορισμό τους την περιοχή μας και τα αξιοθέατά της. Γιατί λοιπόν να μην εκμεταλλευτούμε τις ομορφιές που η φύση απλόχερα μας έχει χαρίσει, αλλά και την πλεονεκτική γεωγραφική μας θέση και να διεκδικήσουμε το μερίδιο που μας αναλογεί στον τουρισμό κρουαζιέρας ως λιμάνι σταθμός;

Φυσικά αυτό απαιτεί συστηματική και συντονισμένη προσπάθεια από τη δημοτική αρχή, τους τουριστικούς πράκτορες και τους επαγγελματίες του Δήμου μας. Αξίζει όμως τον κόπο να προσπαθήσουμε, καθώς τα οφέλη θα είναι πολλαπλά, όπως η επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου και η αύξηση του παραγόμενου οικονομικού προϊόντος μας.

Πηγή: www.poulatakefalonias.gr  

Μείνε συνδεδεμένος
1,093ΥποστηρικτέςΚάντε Like
280ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
206ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
188ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
ΕΠΙΛΟΓΕΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

gtag('config', 'UA-67453901-1');