16 C
Sami
ΑρχικήΘέματαΛίγο πριν ανοίξουν οι κάλπες και στο χωριό μας...

Λίγο πριν ανοίξουν οι κάλπες και στο χωριό μας…

Σε λιγότερο από δύο 24ωρα ανοίγουν οι κάλπες για την διεξαγωγή των βουλευτικών εκλογών, με 20 κόμματα σε πανελλήνιο επίπεδο να διεκδικούν την ψήφο των εκλογέων. Ωστόσο, σε Κεφαλλονιά και Ιθάκη οι ψηφοφόροι θα κληθούμε να επιλέξουμε μεταξύ 17 κομμάτων ή συνασπισμών, καθώς τρία δεν κατόρθωσαν να καταρτίσουν ψηφοδέλτιο. Οι διεκδικητές δε της μιας έδρας του Νομού μας, κάποιοι εκ των οποίων έκαναν ένα σύντομο πέρασμα και από το χωριό μας, είναι 22 άνδρες και 11 γυναίκες.   

Στα Πουλάτα η εκλογική διαδικασία θα διεξαχθεί για ακόμη μια φορά στο Κοινοτικό Γραφείο, ήτοι στο 129ο Ε.Τ. λόγω της πλήρους ακαταλληλότητας του Δημοτικού Σχολείου, με τους εγγεγραμμένους ψηφοφόρους βάσει της πρόσφατης αναθεώρησης των εκλογικών καταλόγων να ανέρχονται σε 324. Μπορούμε δε να ασκήσουμε το εκλογικό μας δικαίωμα με την επίδειξη αστυνομικής ταυτότητας, ή διαβατηρίου, ή άδειας οδήγησης, ή ακόμη και του ατομικού βιβλιαρίου υγείας όλων των ασφαλιστικών ταμείων που έχουν εκδοθεί από τις αρμόδιες ελληνικές αρχές. Υπενθυμίζουμε τέλος για τους εργαζόμενους ετεροδημότες μας, ότι η εκλογική άδεια δεν μπορεί να υπερβεί τις τρεις εργάσιμες ημέρες.

Ένα από τα ζητούμενα των εκλογών της Κυριακής είναι και το ποσοστό συμμετοχής, καθώς υπάρχει ο φόβος ότι πολλοί εκλογείς θα προτιμήσουν την παραλία αντί της κάλπης. Πολλώ δε μάλλον για όσους χρειαστεί να μετακινηθούν από τον τόπο της μόνιμης κατοικίας τους. Υπενθυμίζουμε ότι στα Πουλάτα την πρώτη Κυριακή των πρόσφατων αυτοδιοικητικών εκλογών η συμμετοχή έφτασε το 56,5% η οποία περιορίστηκε στο 42,1% στις επαναληπτικές, ενώ στις τελευταίες βουλευτικές εκλογές του 2015 η συμμετοχή ανήλθε στο 47,1%.

Οι κάλπες θα ανοίξουν στις 7 το πρωί και θα κλείσουν στις 7 το απόγευμα, ενώ επισημαίνουμε ότι στην εκλογική μας περιφέρεια ισχύει η μονοσταυρία, ψηφίζοντας αποκλειστικά με σταυρό στα αριστερά ή δεξιά του ονόματος του υποψηφίου της επιλογής μας. Εάν βάλουμε ωστόσο σταυρό και αριστερά και δεξιά, το ψηφοδέλτιο θα θεωρηθεί άκυρο. Όχι όμως και στην περίπτωση που επιλέξουμε να μην εκδηλώσουμε την προτίμησή μας σε κάποιον υποψήφιο.

Το poulatakefalonias όπως πάντα θα παρακολουθήσει την εξέλιξη της εκλογικής διαδικασίας και θα σας ενημερώσει έγκαιρα και έγκυρα για τα αποτελέσματα στο χωριό μας.

Πηγή: www.poulatakefalonias.gr

Μείνε συνδεδεμένος
1,093ΥποστηρικτέςΚάντε Like
280ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
206ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
188ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
ΕΠΙΛΟΓΕΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

gtag('config', 'UA-67453901-1');