19.1 C
Sami
ΑρχικήΤα νέα του χωριού μαςΤα Πουλάτα γιόρτασαν τον Άγιο Σπυρίδωνα

Τα Πουλάτα γιόρτασαν τον Άγιο Σπυρίδωνα

Λιτά και κατανυκτικά, όπως άλλωστε αρμόζει στο χώρο, πραγματοποιήθηκε εχθές το βράδυ Θεία Λειτουργία στον ιστορικό Ναό του Αγίου Σπυρίδωνα στα Πουλάτα. Η λειτουργία στην οποία χοροστάτησε ο Αρχιμανδρίτης Παΐσιος Παράσχης, τελέσθηκε στη μνήμη του θαύματος της διάσωσης της Κέρκυρας από την επιδρομή των Τούρκων το 1716. Μετά το πέρας της λειτουργίας δε, οι ιδιοκτήτες του Ναού προσέφεραν σε όλους τους παρεβρισκόμενους άρτο και κόλλυβα, όπως άλλωστε επιτάσσει το εκκλησιαστικό τυπικό.

Ο Ναός με το υπέροχο ξυλόγλυπτο τέμπλο, χτίστηκε τον 18ο αιώνα και αποτελεί χαρακτηριστικό δείγμα της δυτικής επιρροής στην εκκλησιαστική τέχνη και ξυλογλυπτική της εποχής στο νησί μας.

Πρόκειται για κτητορικό Ναό της οικογένειας Άννινου, ο οποίος μαζί με το κωδωνοστάσιό του έχει χαρακτηριστεί από το 1970 διατηρητέο μνημείο. Τα τελευταία χρόνια δε, έχουν πραγματοποιηθεί με επίμονες και επίπονες προσπάθειες της οικογένειας, σημαντικές εργασίες συντήρησης και αποκατάστασης του Ναού, ο οποίος αναμφίβολα αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα εκκλησιαστικά μνημεία της Κεφαλλονιάς, αλλά και σημείο αναφοράς για τα προσεισμικά Πουλάτα.

Η Θεία Λειτουργία συνέπεσε συμπτωματικά με την 4η Γιορτή Παλιού Χωριού που πραγματοποιήθηκε ελάχιστα μέτρα μακρύτερα, στην είσοδο των προσεισμικών Πουλάτων, δίδοντας έτσι ένα πανηγυρικό χρώμα στο χωριό μας.

Και του χρόνου με υγεία και ο Άγιος Σπυρίδωνας βοήθειά μας!

Πηγή: www.poulatakefalonias.gr 

Μείνε συνδεδεμένος
1,093ΥποστηρικτέςΚάντε Like
280ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
206ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
188ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
ΕΠΙΛΟΓΕΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

gtag('config', 'UA-67453901-1');