17.1 C
Sami
ΑρχικήΘέματαΠουλάτα: Το μαρτύριο της σταγόνας...

Πουλάτα: Το μαρτύριο της σταγόνας…

Είναι αλήθεια ότι το δίκτυο ύδρευσης του χωριού μας αντιμετωπίζει προβλήματα τα οποία και συστηματικά επισημαίνουμε. Είναι επίσης αλήθεια όμως, ότι έχουν γίνει προσπάθειες για την επίλυσή τους από τη Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης & Αποχέτευσης. Χαρακτηριστικά παραδείγματα αποτελούν οι πρόσφατες αντικαταστάσεις μέρους του δικτύου, αλλά και οι συχνές παρεμβάσεις σε τμήματά του, όταν απαιτείται.

Παρά τις παρεμβάσεις αυτές ωστόσο, για ακόμη ένα καλοκαίρι ντόπιοι και επισκέπτες των Πουλάτων βιώνουμε το μαρτύριο της σταγόνας. Ιδιαίτερα κατά τις απογευματινές ώρες που φυσιολογικά η κατανάλωση του νερού είναι μεγαλύτερη, η πίεση είναι τόσο χαμηλή που κυριολεκτικά το μπάνιο, το πότισμα ή απλές οικιακές εργασίες όπως το πλύσιμο των πιάτων ή των ρούχων μετατρέπονται σε επικίνδυνες αποστολές. Το ίδιο φυσικά και κατά τις ώρες διακοπής της ύδρευσης ελέω επισκευών. Και φέτος ήταν αρκετές…

Για να είμαστε ειλικρινείς βέβαια, το πρόβλημα δεν είναι νεοφανές. Ποιος δεν θυμάται τα καλοκαίρια με τις πολύωρες προγραμματισμένες ή έκτακτες διακοπές στην υδροδότηση των Πουλάτων και τα βαρέλια ή τους κουβάδες που είχαν εφοδιαστεί όλα τα σπίτια για να συλλέγουν νερό για ώρα ανάγκης;

Δεν γνωρίζουμε αν τα προβλήματα οφείλονται στα απηρχαιωμένα τμήματα του δικτύου, στην αύξηση του πληθυσμού ιδίως τους καλοκαιρινούς μήνες, ή αν από τη γεώτρηση των Πουλάτων υδρεύονται και άλλες περιοχές της Σάμης. Σε κάθε περίπτωση πάντως οι συχνές διακοπές στην υδροδότηση του χωριού μας λόγω παρεμβάσεων στο δίκτυο, αλλά και η ημιμόνιμη σχεδόν χαμηλή πίεση, αποτελούν φλέγον ζήτημα που η νέα Δημοτική Αρχή θα πρέπει να αξιολογήσει. Εξάλλου οι ανάγκες των Πουλάτων κάθε χρόνο γίνονται μεγαλύτερες, λόγω και της σημαντικής τουριστικής ανάπτυξης που βιώνουν.

Πηγή: www.poulatakefalonias.gr

Μείνε συνδεδεμένος
1,093ΥποστηρικτέςΚάντε Like
280ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
206ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
188ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
ΕΠΙΛΟΓΕΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

gtag('config', 'UA-67453901-1');