21.1 C
Sami
ΑρχικήΤα νέα του χωριού μαςΕργασίες καθαρισμού της επαρχιακής οδού Πουλάτων - Καραβομύλου

Εργασίες καθαρισμού της επαρχιακής οδού Πουλάτων – Καραβομύλου

Κατά την πρόσφατη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων και κατόπιν εισήγησης του Προϊσταμένου του Τμήματος Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Κεφαλλονιάς & Ιθάκης κ. Ευάγγελου Ανδρεάτου, εγκρίθηκε η ανάθεση των εργασιών απομάκρυνσης κλαδιών και ξερής βλάστησης από την επαρχιακή οδό Καραβομύλου – Πουλάτων. Οι εργασίες θα εκτελεστούν άμεσα με χρήση γεωργικού ελκυστήρα, καθώς αφ’ ενός μεν παρεμποδίζουν την απρόσκοπτη κυκλοφορία των διερχόμενων οχημάτων, αφ’ ετέρου δε αυξάνουν ιδιαιτέρως την επικινδυνότητα εκδήλωσης πυρκαγιάς. Στην ίδια απόφαση και για τους ίδιους λόγους περιλαμβάνονται εργασίες καθαρισμού των οδών Σάμης – Καραβομύλου, Αργοστολίου – Σάμης, Αργοστολίου – Αεροδρομίου, Αργοστολίου – Πόρου, καθώς και του επαρχιακού οδικού δικτύου της Παλικής.

Πρόκειται σίγουρα για μια θετική εξέλιξη, καθώς ο δρόμος που συνδέει το χωριό μας με τον Καραβόμυλο είναι αρκετά στενός και με εξαιρετικά πυκνή βλάστηση εκατέρωθεν του οδοστρώματος. Ευκαιρίας δοθείσης πάντως, θα θέλαμε να επισημάνουμε την ανάγκη καθαρισμού και τμήματος της επαρχιακής οδού Σάμης – Πουλάτων στο σημείο που αυτή διασταυρώνεται με την επαρχιακή οδό Σάμης – Καραβομύλου. Όπως μπορεί εύκολα κάποιος να διαπιστώσει, στα πρώτα μέτρα του δρόμου η βλάστηση είναι πλέον τόσο πυκνή που ελλοχεύει ο κίνδυνος τροχαίων ατυχημάτων τόσο λόγω της στενότητας που έχει μοιραία δημιουργηθεί, όσο κυρίως της περιορισμένης ορατότητας. Από τη στιγμή λοιπόν που θα πραγματοποιηθούν καθαρισμοί στον παρακείμενο δρόμο, φανταζόμαστε πως δεν είναι ιδιαίτερα δύσκολο ή χρονοβόρο να γίνουν παρεμβάσεις και στο προαναφερθέν σημείο. 

Πηγή: www.poulatakefalonias.gr

 

Μείνε συνδεδεμένος
1,093ΥποστηρικτέςΚάντε Like
280ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
206ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
188ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
ΕΠΙΛΟΓΕΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

gtag('config', 'UA-67453901-1');