16 C
Sami
ΑρχικήΤα νέα του χωριού μαςΚαθαρισμοί και αποψιλώσεις από Περιφέρεια και Δήμο στα Πουλάτα (εικόνες)

Καθαρισμοί και αποψιλώσεις από Περιφέρεια και Δήμο στα Πουλάτα (εικόνες)

Εργασίες καθαρισμού και αποψιλώσεων στο ρέμα που διασχίζει τα Πουλάτα, πέριξ του Κοινοτικού Γραφείου και σε αρκετά ακόμη σημεία που κρίθηκε απαραίτητο, πραγματοποίησαν σήμερα το πρωί συνεργεία της Περιφέρειας και του Δήμου Σάμης με χρήση ειδικού μηχανήματος αλλά και φορτηγού για την αποκομιδή των κλαδιών, των χόρτων και των άλλων φερτών υλικών που έπρεπε να απομακρυνθούν. 

Οι συντονισμένες και απολύτως αναγκαίες αυτές εργασίες αποφασίστηκαν κατόπιν των συνεργασιών που είχε την προηγούμενη εβδομάδα η Πρόεδρος της Κοινότητάς μας κυρία Γεωργία Φλαμιάτου – Φιοραβάντε τόσο με τον Αντιπεριφερειάρχη Κεφαλλονιάς & Ιθάκης, όσο και με τον Δήμαρχο Σάμης. Μάλιστα οι κύριοι Τραυλός και Μονιάς ενημερώθηκαν συνολικά για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα Πουλάτα και δεσμεύτηκαν, στο πλαίσιο των δυνατοτήτων και αρμοδιοτήτων τους, να συνδράμουν στην αντιμετώπισή τους.

Οι εργασίες οι οποίες θα συνεχιστούν και αύριο σε άλλα σημεία του χωριού μας, αποτελούν ασφαλώς μια ιδιαίτερα θετική εξέλιξη. Εξάλλου η πρόληψη ενός προβλήματος είναι σαφώς προτιμότερη από την εκ των υστέρων αντιμετώπιση των επιπτώσεών του, ή όπως έλεγε και ο Ιπποκράτης «Κάλλιον του θεραπεύειν το προλαμβάνειν». Ποιος δεν θυμάται άλλωστε ότι βασικότερη αιτία των ζημιών στο χωριό μας από την πλημμύρα του 2015 υπήρξε η υπερχείλιση του ρέματος, αφενός γιατί δεν είχε καθαριστεί για χρόνια και αφετέρου γιατί το στόμιο  του παλιού πέτρινου γεφυριού στη θέση Μιχαλιτσάτο είχε φράξει και δεν μπόρεσε να ανταποκριθεί στο μεγάλο όγκο του νερού και συνεπώς στην ομαλή απορροή του;

Με δηλώσεις της στο poulatakefalonias η κυρία Φλαμιάτου ευχαριστεί θερμά τον Αντιπεριφερειάρχη και τον Δήμαρχο Σάμης για την άμεση ανταπόκριση στο αίτημά της και ασφαλώς τους εργαζόμενους που ανέλαβαν τις εργασίες καθαρισμού. Ταυτόχρονα εξέφρασε τη βεβαιότητά της ότι θα βρει ευήκοα ώτα στις αρμόδιες υπηρεσίες Περιφέρειας και Δήμου, ώστε να επιλυθούν σταδιακά όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα Πουλάτα.  

Πηγή: www.poulatakefalonias.gr

 

Μείνε συνδεδεμένος
1,093ΥποστηρικτέςΚάντε Like
280ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
206ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
188ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
ΕΠΙΛΟΓΕΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

gtag('config', 'UA-67453901-1');