Τα Πουλάτα στο περιοδικό «Ταξίδια» της Καθημερινής!

0
42
Περιεχόμενο μη διαθέσιμο.
Παρακαλούμε επιτρέψτε τα cookies πατώντας Αποδοχή στο πλαίσιο

Τώρα που τα χωριά ησυχάζουν, αλλά τα νερά είναι ακόμα ζεστά, που τα οινοποιεία υποδέχονται τη νέα σοδειά και στα μονοπάτια θα δείτε τα χρώματα του φθινοπώρου, θα ανακαλύψετε περισσότερους λόγους να την αγαπάτε. Κεφαλλονιά λοιπόν!

Με αυτόν τον τρόπο ξεκινά το πραγματικά εξαιρετικό άρθρο που υπογράφει η δημοσιογράφος Βασιλική Κεράστα, στο ταξιδιωτικό περιοδικό της Καθημερινής «Ταξίδια».

 Στο άρθρο με τίτλο «Αποκαλόκαιρο στην Κεφαλλονιά» που δημοσιεύτηκε αυτή την εβδομάδα τόσο στην έντυπη όσο και στην ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας, γίνεται εκτενής αναφορά στις ομορφιές του νησιού μας, στις φθινοπωρινές γεύσεις και τα χρώματά του και σε όσα θα συναντήσει στο ταξίδι του ο φθινοπωρινός επισκέπτης της Κεφαλλονιάς. 

 Στο άρθρο γίνεται αναφορά στα Πουλάτα και συγκεκριμένα στο σπήλαιο Αγγαλάκι και μάλιστα σε δυο σημεία. Το πρώτο, στο πλαίσιο γενικότερης αναφοράς στα σπήλαια της Κεφαλλονιάς, τόσο στα επισκέψιμα από το κοινό όσο και στα μη αξιοποιημένα. Το δεύτερο και πιο ενδιαφέρον σημείο, αφορά σε ορισμένες από τις πλέον ενδιαφέρουσες δραστηριότητες που μπορεί να κάνει ένας επισκέπτης. Ανάμεσα σε αυτές το coasteering, δηλαδή η παραθαλάσσια πεζοπορία που εναλλάσσεται με βουτιές και κολύμπι κάτω από βράχους και εντός μικρών σπηλαίων, η πεζοπορία σε ορεινά μονοπάτια, το jeep safari με στον Αίνο και σε άλλα λιγότερο γνωστά off road σημεία του νησιού, οι καταδύσεις, το paragliding και τέλος η καταρρίχηση με σχοινιά και ειδικό εξοπλισμό στο υπέροχο σπήλαιο του χωριού μας, το Αγγαλάκι.

Στο ίδιο άρθρο γίνεται και μια ακόμη, έμμεση αυτή τη φορά, αναφορά στο χωριό μας καθώς η κυρία Κεράστα περιλαμβάνει το εστιατόριο «Deco» που διατηρούν συγχωριανοί μας στη Σάμη, στις προτάσεις της για καλό φαγητό. Και όχι άδικα ασφαλώς!

Δεν θα επαναλάβουμε την επιτακτική ανάγκη για αξιοποίηση του σπηλαιολογικού πλούτου του χωριού μας. Το έχουμε κάνει πολλές φορές και θα το πράξουμε και στο μέλλον. Το άρθρο της Καθημερινής όμως και κυρίως η εποχή που δημοσιεύτηκε, μας δίνει την ευκαιρία να υπενθυμίσουμε πρώτα στους εαυτούς μας, ότι η Κεφαλλονιά και ασφαλώς τα Πουλάτα δύνανται να προσελκύσουν τουρίστες καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς, αναπτύσσοντας εναλλακτικές μορφές τουρισμού. Πρέπει να το επιδιώξουμε, να εργαστούμε για αυτό και μέσα από τη συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων φορέων να το επιτύχουμε. Τα οφέλη για τον τόπο και την οικονομία μας θα είναι πολλαπλά.

https://www.kathimerini.gr/1044585/gallery/ta3idia/sthn-ellada/apokalokairo-sthn-kefalonia

Πηγή: www.poulatakefalonias.gr

Περιεχόμενο μη διαθέσιμο.
Παρακαλούμε επιτρέψτε τα cookies πατώντας Αποδοχή στο πλαίσιο

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιό σας!
Εισαγάγετε εδώ το όνομά σας

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.