14.1 C
Sami
ΑρχικήΘέματαΤο poulatakefalonias.gr στη γέφυρα του φορτηγού πλοίου Syros Wind

Το poulatakefalonias.gr στη γέφυρα του φορτηγού πλοίου Syros Wind

 Η επίσκεψη μας στο πλοίο που είναι αγκυροβολημένο από την Τετάρτη λίγο έξω από το λιμάνι της Σάμης, έγινε εχθές το απόγευμα μαζί με ηλεκτρολόγους από τα Πουλάτα και τον Καραβόμυλο, οι οποίοι και εκτέλεσαν εργασίες στην κονσόλα του βυθόμετρου. Μια συσκευή με οθόνη υψηλής ευκρίνειας η οποία αποτυπώνει με ακρίβεια το είδος του βυθού (αμμώδης, λασπώδης ή πετρώδης) που διανύει το σκάφος. Μάλιστα, στο κατάστρωμα του πλοίου το οποίο προσεγγίσαμε με ταχύπλοο που ξεκίνησε από το αλιευτικό καταφύγιο Σάμης, ανεβήκαμε με τη βοήθεια ανεμόσκαλας…

 Ο καπετάνιος που κατάγεται από τη γειτονική μας Ζάκυνθο και είχε εργαστεί στο παρελθόν στα πλοία της Κοινοπραξίας και συνεπώς ταξιδέψει πολλές φορές στο νησί μας, μας μίλησε για το Syros Wind, για τις δυσκολίες του επαγγέλματος, αλλά και για τις συγκινήσεις που προσφέρει η ζωή στη θάλασσα.

 Το πλοίο ναυπηγήθηκε το 1987, ανήκει στην κατηγορία general cargo, δηλαδή μεταφοράς γενικών φορτίων, έχει μήκος 94,5 μέτρα και η χωρητικότητα του ανέρχεται σε 3.173 τόνους. Το βύθισμα του Syros Wind είναι 5,1 μέτρα και η μέγιστη ταχύτητα του φτάνει τους 11,8 κόμβους. Το πλοίο σήμερα είναι κενό φορτίου και έχει τελικό προορισμό το Μαυροβούνιο. Μάλιστα, όπως μας ανέφερθηκε απομένει η ολοκλήρωση ορισμένων τυπικών διαδικασιών ώστε να ξεκινήσει, πιθανών και σήμερα, το δρομολόγιό του.

 Ευχαριστούμε θερμά τον καπετάνιο και το πλήρωμα το Syros Wind για τη φιλοξενία και τους ευχόμαστε να έχουν πάντα καλά ταξίδια και καλές θάλασσες.

 Πηγή:  www.poulatakefalonias.gr

 

  

 

Μείνε συνδεδεμένος
1,093ΥποστηρικτέςΚάντε Like
280ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
206ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
188ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
ΕΠΙΛΟΓΕΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

gtag('config', 'UA-67453901-1');