18 C
Sami
ΑρχικήΠρόσωπα - ΣυνεντεύξειςΓεράσιμος Φιλιππάτος: Ένας παγκόσμιος opinion leader από τα Πουλάτα

Γεράσιμος Φιλιππάτος: Ένας παγκόσμιος opinion leader από τα Πουλάτα

 Η λίστα συντάσσεται σε ετήσια βάση και εκτός από τον Γεράσιμο Φιλιππάτο, περιλαμβάνει άλλους 6 κορυφαίους Έλληνες ακαδημαϊκούς από το χώρο της Ιατρικής, της Πληροφορικής, της Γεωπονίας και της Μηχανολογίας – Μηχανικής. Βασικό κριτήριο επιλογής τους υπήρξε ο όγκος των επιστημονικών τους δημοσιεύσεων, αλλά και η συχνότητα χρήσης τους ως πηγή πληροφόρησης και έρευνας. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο αριθμός των ερευνητών σε παγκόσμια κλίμακα ανέρχεται σε περίπου εννέα εκατομμύρια, ενώ το πλήθος των επιστημονικών δημοσιεύσεων σε ετήσια βάση ξεπερνάει τα δυο εκατομμύρια.

 Το ίδρυμα Thomson Reuters ιδρύθηκε το 1982 και είναι ο φιλανθρωπικός βραχίονας του γνωστού ειδησεογραφικού οργανισμού Reuters. Στόχος του είναι να προάγει την κοινωνικόοικονομική ανάπτυξη και τους κανόνες δικαίου παγκοσμίως. Αιτιολόγησε δε την επιλογή των φετινών World Opinion Leaders αναφέροντας στο σχετικό δελτίο τύπου ότι οι 3.000 διακριθέντες επιστήμονες δεν προσέφεραν στην παγκόσμια κοινότητα τίποτα διαφορετικό από όσα λέει ο Αμερικανός θεωρητικός της φυσικής και καθηγητής των φημισμένων πανεπιστημίων Cornell και Columbia, Brian Green. “Η επιστήμη είναι ένας τρόπος ζωής και προοπτικής. Είναι η διαδικασία από τη σύγχυση στην κατανόηση και αυτό γίνεται με έναν τρόπο ακριβή, έξυπνο και αξιόπιστο”.

Από την πλευρά μας ως www.poulatakefalonias.gr αισθανόμαστε την ανάγκη να συγχαρούμε το συγχωριανό μας καθηγητή Γεράσιμο Φιλιππάτο για τη μεγάλη αυτή διάκριση που αποτελεί ασφαλώς τιμή για τον ίδιο και την ελληνική επιστημονική κοινότητα και να του ευχηθούμε να έχει πάντα επιτυχίες σε επαγγελματικό και προσωπικό επίπεδο.

Πηγή: www.poulatakefalonias.gr

Μείνε συνδεδεμένος
1,093ΥποστηρικτέςΚάντε Like
280ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
206ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
188ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
ΕΠΙΛΟΓΕΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

gtag('config', 'UA-67453901-1');