21.1 C
Sami
ΑρχικήΆλλες ειδήσειςΟ αγιασμός των υδάτων στη Σάμη (video & φωτογραφίες)

Ο αγιασμός των υδάτων στη Σάμη (video & φωτογραφίες)

 

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα αλλά και την προσήκουσα θρησκευτική ευλάβεια, πραγματοποιήθηκε λίγο μετά τις 11 το πρωί ο καθαγιασμός των υδάτων στο λιμάνι της Σάμης, στο χώρο μπροστά από το Λιμενικό Σταθμό.

Ο καλός καιρός βοήθησε ώστε εκατοντάδες κόσμου από ολόκληρη τη Δημοτική Ενότητα Σάμης να κατακλήσουν την προκυμαία παρακολουθώντας την τελετή στην οποία χοροστάτησε ο εφημέριος του Ι.Ν. Κοιμήσεως της Θεοτόκου Αρχιμανδρίτης Παϊσιος Παράσχης, ο οποίος και έριξε τον Τίμιο Σταυρό στη θάλασσα. Μάλιστα, πέντε νέα παιδιά της περιοχής μας τηρώντας το έθιμο βούτηξαν στα κρύα, παρά την καλοκαιρία της ημέρας, νερά για να πιάσουν τον Σταυρό και έλαβαν την ευλογία του ιερέα καταχειροκροτούμενα από τους πιστούς.

Στον αγιασμό παραβρέθηκε μεταξύ άλλων ο αντιπεριφερειάρχης Κεφαλλονιάς και Ιθάκης Παναγής Δρακουλόγκωνας και το σύνολο σχεδόν των τοπικών αρχών. Τιμές απέδωσε η φιλαρμονική Σάμης “Θέμος Αμούργης”, ενώ βάρκες και αλιευτικά σκάφη με πυρσούς και κόρνες έδωσαν ένα ιδιαίτερο χρώμα στην τελετή.

Το www.poulatakefalonias.gr εύχεται σε όλους χρόνια πολλά και καλή Φώτιση.

Μείνε συνδεδεμένος
1,093ΥποστηρικτέςΚάντε Like
280ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
206ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
188ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
ΕΠΙΛΟΓΕΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

gtag('config', 'UA-67453901-1');