17.1 C
Sami
ΑρχικήΠρόσωπα - ΣυνεντεύξειςΚοσμήτορας στο Πανεπιστήμιο Κύπρου ο Γεράσιμος Φιλιππάτος! 

Κοσμήτορας στο Πανεπιστήμιο Κύπρου ο Γεράσιμος Φιλιππάτος! 

Με χαρά πληροφορηθήκαμε για μια ακόμη σημαντική επιτυχία του συγχωριανού μας καθηγητή καρδιολογίας Γεράσιμου Φιλιππάτου.

Συγκεκριμένα, όπως έγραψε πρόσφατα σε άρθρο της η κυπριακή εφημερίδα «Φιλελεύθερος» αναλαμβάνει από την 1η Ιανουαρίου καθήκοντα κοσμήτορα στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Κύπρου. Μάλιστα, σύμφωνα με το δημοσίευμα, έχει ήδη ξεκινήσει τις επαφές του με την Πρυτανεία αλλά και με τον μεταβατικό κοσμήτορα της Σχολής, ώστε να τύχει πλήρους ενημέρωσης για όλα τα θέματα που άπτονται των νέων του καθηκόντων.

Όπως ανέφερε ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Κύπρου Καθηγητής Κωνσταντίνος Χριστοφίδης: «Είναι τιμή μας που εντάσσουμε στην ακαδημαϊκή μας ομάδα τον καταξιωμένο σε ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο επιστήμονα Γεράσιμο Φιλιππάτο, ενώ είμαστε βέβαιοι ότι κατά τη διάρκεια της θητείας του θα συμβάλει τα μέγιστα στην ανάπτυξη της Ιατρικής μας Σχολής, τόσο όσον αφορά σε διοικητικά θέματα, όσο και σε θέματα έρευνας και εκπαίδευσης. Παράλληλα, τόνισε ότι «Θα αποτελέσει ένα μεγάλο κεφάλαιο για το Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας, αλλά και το ευρύ κοινό που θα είναι σε θέση να αξιοποιήσει την εμπειρογνωμοσύνη του».

Η διαδικασία επιλογής είχε ολοκληρωθεί από τις 10 Αυγούστου 2017 από Ειδική Επιτροπή, μετά από τη διεξαγωγή συνεντεύξεων των υποψήφιων. Για την εν λόγω θέση είχαν υποβάλει αιτήσεις δεκατρείς υποψήφιοι διεθνούς εμβέλειας με εκτενή ακαδημαϊκή και κλινική εμπειρία.

Έπειτα από την εκλογή του ο Γεράσιμος Φιλιππάτος δήλωσε: «Είναι μεγάλη τιμή η εκλογή μου από τη διεθνή επιτροπή στη θέση του Κοσμήτορα της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κύπρου. Ταυτόχρονα μου δημιουργεί ένα υψηλό αίσθημα ευθύνης για το μέλλον, μιας και είναι σαφές ότι η Σχολή έχει τις δυνατότητες και την προοπτική  να έχει καθοριστικό ρόλο στην Ιατρική Εκπαίδευση, στην κλινική άσκηση και στην έρευνα».

Η επιτυχία αυτή του συγχωριανού μας καθηγητή έρχεται να προστεθεί στις δυο συνεχόμενες αναδείξεις του από το ίδρυμα Thomson Reuters ως παγκόσμιος opinion leader για τον όγκο των δημοσιεύσεων αλλά και τη συχνότητα της χρήσης των ερευνών τους ως πηγή από τους συναδέλφους του. Από την πλευρά μας δε, ευχόμαστε στον Γεράσιμο Φιλιππάτο καλή επιτυχία στα νέα του καθήκοντα και να συνεχίσει με το επιστημονικό του έργο να τιμά τα Πουλάτα!

Πηγή: www.poulatakefalonias.gr

Μείνε συνδεδεμένος
1,093ΥποστηρικτέςΚάντε Like
280ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
206ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
188ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
ΕΠΙΛΟΓΕΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

gtag('config', 'UA-67453901-1');