11.1 C
Sami
ΑρχικήΆλλες ειδήσειςΤο πλοίο του Π.Ν. "Σημαιοφόρος Καβαλούδης" στο λιμάνι της Σάμης

Το πλοίο του Π.Ν. “Σημαιοφόρος Καβαλούδης” στο λιμάνι της Σάμης

SMLXL

Το Ταχύ Περιπολικό Κατευθυνόμενων Βλημάτων (ΤΠΚ) “Σημαιοφόρος Καβαλούδης”, ελλιμενίστηκε πριν από λίγα λεπτά στο λιμάνι της Σάμης.

Πρόκειται για το πλοίο συνοδείας που έχει διαθέσει το Πολεμικό Ναυτικό στα πλαίσια των 27ων Ιστιοπλοϊκών Αγώνων Ιονίου που ξεκίνησαν τη Δευτέρα και θα ολοκληρωθούν την προσεχή Κυριακή. Συνδιοργανωτές των αγώνων είναι ο Δήμος Δελφών και ο Ιστιοπλοϊκός Όμιλος Πατρών.

Πρόκειται για μάχιμο πλοίο με οπλικά συστήματα και πυραύλους αέρος και επιφανείας με εμβέλεια 29 χλμ. Το μήκος του πλοίου φτάνει τα 56 μέτρα, το πλάτος του τα 8,30 μέτρα και αναπτύσσει ταχύτητα 33,5 κόμβους. Φέρει 4 κύριες μηχανές MTU και έχει πλήρωμα 45 ανδρών. Το πλοίο σε καιρό ειρήνης πραγματοποιεί διασπορές στο Αιγαίο, ενώ έχει συμμετάσχει και σε αποστολές του ΟΗΕ.  

SMLXL

Το πλοίο πήρε το όνομά του από τον Σημαιοφόρο του Πολεμικού Ναυτικού Μ. Καβαλούδη ο οποίος έχασε τη ζωή του στις 14 Σεπτεμβρίου του 1943 στις 20:30 μαζί με άλλους 31 Αξιωματικούς, Υπαξιωματικούς και ναύτες, όλοι μέλη του υποβρυχίου “Κατσώνης” που βρέθηκε αντιμέτωπο και τελικά βυθίστηκε από γερμανικό καταδιωκτικό κοντά στη Σκιάθο.  

SMLXL

SMLXL

 

Μείνε συνδεδεμένος
1,093ΥποστηρικτέςΚάντε Like
280ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
206ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
188ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
ΕΠΙΛΟΓΕΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

gtag('config', 'UA-67453901-1');