Τα Πουλάτα μιας άλλης εποχής μέσα από τον φωτογραφικό φακό (2ο μέρος)

0
390

Έχουμε κατ’ επανάληψη αναφέρει, ότι οι φωτογραφίες συνδέουν το χθες με το σήμερα και μας φανερώνουν γνώστες ή άγνωστες πτυχές της ιστορίας αλλά και του χαρακτήρα ή της φυσιογνωμίας όσων απεικονίζουν, ενώ ταυτόχρονα διεγείρουν τα συναισθήματά μας και μας συνδέουν με τις ιστορικές μας μνήμες. 
 
Το poulatakefalonias.gr έχει ξεκινήσει εδώ και αρκετούς μήνες μια προσπάθεια συγκέντρωσης παλαιών φωτογραφιών του χωριού μας και των ανθρώπων του, είτε από το διαδίκτυο είτε από αναγνώστες μας, με απώτερο στόχο τη δημιουργία ενός αρχείου που θα συνδέσει το παρελθόν με το παρόν των Πουλάτων και θα αποτελέσει κατά κάποιον τρόπο παρακαταθήκη για το μέλλον. 

Με σεβασμό στην ιστορία και τις πηγές της λοιπόν, δημοσιεύουμε σήμερα ορισμένες νέες φωτογραφίες.

Φωτογραφίες 1 – 4

Πρόκειται για σχολικές φωτογραφίες προηγούμενων δεκαετιών από δραστηριότητες και εορταστικές εκδηλώσεις του δημοτικού σχολείου του χωριού μας τις οποίες μας απέστειλε η κα Ευρώπη Φιλιππάτου. Στην 2η και την 4η φωτογραφία φαίνεται και το ζεύγος Δημήτρη και Ρούλας Χήνου που δίδασκε επί σειρά ετών στο χωριό μας.

Φωτογραφία 5

Πρόκειται για φωτογραφία που επίσης μας απέστειλε η κα Ευρώπη Φιλιππάτου και αφορά σε χαρούμενο στιγμιότυπο από εκδρομή στη δεκαετία του 1950 ή στις αρχές της δεκαετίας του 1960. Πιθανόν για μαζική μετακίνηση προς τον Άγιο Γεράσιμο στο πλαίσιο της Αυγουστιάτικης εορτής του.

Φωτογραφίες 6 – 7

Πρόκειται για φωτογραφίες της δεκαετίας του 1960, ανήκουν στο προσωπικό αρχείο του κ. Ανδρέα Βουτσινά και απεικονίζουν ιδιωτικής χρήσης αυτοκίνητο της εποχής, καθώς και στιγμιότυπο από την περιφορά της Ιερής Εικόνας του Αγίου Παντελεήμονα στις 26 Ιουλίου. Μάλιστα στη φωτογραφία έχουμε τη δυνατότητα να δούμε και την παλαιά εικόνα του πολιούχου μας.

Φωτογραφία 8

Η φωτογραφία είναι από τις απόκριες του 1962 και εμφανίζονται από αριστερά προς τα δεξιά ο Παναγιώτης Φλαμιάτος με παραδοσιακή στολή, ο Σωκράτης Βουτσινάς και η σύζυγός του Ελένη και ο Παναγιώτης Τουλάτος επίσης φορώντας παραδοσιακή στολή της ηπειρωτικής Ελλάδας. Η φωτογραφία προέρχεται από το προσωπικό αρχείο του κ. Γιώργου Βουτσινά.

Αν κάποιος αναγνωρίσει τον εαυτό του ή άλλον συγχωριανό μας σε κάποια από τις παραπάνω φωτογραφίες, ας μας στείλει σχετικό σχόλιο ή επισήμανση. Σε κάθε περίπτωση πάντως, περιμένουμε και τις δικές σας παλαιές φωτογραφίες είτε με mail στο poulatakefalonias@gmail.com είτε αποστέλλοντας μήνυμα στη σελίδα http://facebook.com/poulatakefalonias με ένα σύντομο σχόλιο αναφορικά με το έτος και το τι ή ποιους απεικονίζει.  
 
 
Πηγή: www.poulatakefalonias.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here