15.5 C
Sami
ΑρχικήΆλλες ειδήσειςΜαγική βραδιά στα Αγρίλια με την Ορχήστρα Νυκτών Εγχόρδων (φωτογραφίες & βίντεο)

Μαγική βραδιά στα Αγρίλια με την Ορχήστρα Νυκτών Εγχόρδων (φωτογραφίες & βίντεο)

SLXLMΣτον επιβλητικό και πανέμορφο λόφο των Αγριλίων έξω από το Μοναστήρι της Παναγίας και δίπλα στο παλιό καμπαναριό, η Ορχήστρα Νυκτών Εγχόρδων του Δήμου Πατρέων σε μια μοναδική μουσική παράσταση, μάγεψε κυριολεκτικά τον κόσμο από τη Σάμη και τη γύρω περιοχή που κατέκλησε το χώρο.

Η εκδήλωση που τελούσε υπό την αιγίδα της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Κεφαλλονιάς και με την υποστήριξη του Εμπορικού, του Πολιτιστικού και των Αθλητικών Συλλόγων της Σάμης, ξεκίνησε στις 10 και την προλόγησε ο πρόεδρος της Κ.Ε.ΔΗ.ΚΕ. Άγγελος Κωνσταντάκης.

Η 25μελής Ορχήστρα αποτελούμενη από μαντολίνα, μαντόλες, κιθάρες και κόντρα μπάσο και με τη μοναδική συνοδεία των ερμηνευτών Άννυ Ονουφρίου και Θοδωρή Νικολάου εκτέλεσε με μοναδικό τρόπο έργα όλων των μεγάλων Ελλήνων συνθετών. Από Θεοδωράκη, Χατζιδάκι, Λοΐζο, Μαρκόπουλο και Γούναρη μέχρι Παπαδημητρίου, Ρεμπούτσικα, Ζούδιαρη και Λάγιο σε στίχους των σημαντικότερων ποιητών και στιχουργών μας, αλλά και συνθέσεις σημαντικών ξένων δημιουργών όπως Nino Rota και Mantovani.

Η εκδήλωση έκλεισε γύρω στις 11:30 με τους ερμηνευτές και τον κόσμο να τραγουδούν το “Αγάπη που έγινες δίκοπο μαχαίρι” των Μάνου Χατζιδάκι και Μιχάλη Κακογιάννη. Αμέσως μετά το λόγο πήρε το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Εμπορικού Συλλόγου Σάμης Νίκος Ρασσιάς, ο οποίος ευχαρίστησε τα μέλη της Ορχήστρας, την καλλιτεχνική Διευθύντρια, συμπατριώτισσα μας Βάγια Ζεππάτου και τον εφημέριο της Σάμης πατέρα Παΐσιο για τη βοήθεια που παρήσχε, καθώς ήταν η πρώτη φορά που πραγματοποιήθηκε ανάλογη εκδήλωση στο χώρο. Τόνισε δε, ότι πρόθεση όλων είναι η εκδήλωση αυτή να γίνει θεσμός για τα καλλιτεχνικά δρώμενα της περιοχής μας.

Σε κάθε περίπτωση πάντως πρόκειτο για μια από τις καλύτερες εκδηλώσεις των τελευταίων χρόνων στη Σάμη και ελπίζουμε σύντομα να ζήσουμε και άλλες παρόμοιες στιγμές που τόσο ανάγκη έχουμε.

Λίγα λόγια για την Ορχήστρα Νυκτών Εγχόρδων

H Ορχήστρα Νυκτών Εγχόρδων του Δήμου Πατρέων ιδρύθηκε το 1985 από τον Θανάση Τσιπινάκη μετά το θάνατο του οποίου πήρε το όνομά του. Πρόκειται ουσιαστικά για ορχήστρα δωματίου με μαντολίνα πρώτα και δεύτερα, μαντόλες, κλασσικές κιθάρες και κόντρα μπάσο.

Κατά τη διάρκεια των 30 χρόνων παρουσίας της, συνεργάστηκε  με την πλειοψηφία των πιο σημαντικών Ελλήνων ερμηνευτών όπως οι: Mανώλης Mητσιάς, Aφροδίτη Mάνου, Tάνια Tσανακλίδου, Kώστας Θωμαϊδης, Έλλη Πασπαλά, Mάριος Φραγκούλης, Ελένη Tσαλιγοπούλου, Χρήστος Θηβαίος, Μελίνα Κανά, Διονύσης Σαββόπουλος, Δήμητρα Γαλάνη, Κώστας Μακεδόνας, Φωτεινή Δάρρα, Μίλτος Πασχαλίδης, Δημήτρης Μπάσης, Γιάννης Πάριος, Παντελής Θαλασσινός, Γιάννης Βογιατζής, Γιώτα Νέγκα, Ρίτα Αντωνοπούλου, Γιάννης Κότσιρας, Μαρία Φαραντούρη, Γιάννης Χαρούλης, κ.α. καθώς και με τους Yutaka Shiina Jazz Quartet και την Deborah Mayers.

Από τις κορυφαίες στιγμές της Ορχήστρας ήταν η συναυλία της με τον διάσημο τενόρο Jose Carreras, στο Ρωμαϊκό Ωδείο της Πάτρας, το 2006 στα πλαίσια της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης. 

Πηγή: www.poulatakefalonias.gr

Videos

 Φωτογραφίες 

SMLXL

SMLXL

SMLXL

SMLXL

SMLXL

SMLXL

SMLXL

SMLXL

SMLXL

SMLXL

SMLXL

SMLXL

SMLXL

SMLXL

SMLXL

SMLXL

SMLXL

SMLXL

SMLXL

SMLXL

 
SMLXL

 
SMLXL

 
SMLXL

 

Μείνε συνδεδεμένος
1,093ΥποστηρικτέςΚάντε Like
280ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
206ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
188ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
ΕΠΙΛΟΓΕΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

gtag('config', 'UA-67453901-1');