19.1 C
Sami
ΑρχικήΤα νέα του χωριού μαςΆνοιξαν οι ουρανοί εχθές στο χωριό μας...

Άνοιξαν οι ουρανοί εχθές στο χωριό μας…

Άνοιξαν οι ουρανοί εχθές στα Πουλάτα αλλά και σε ολόκληρη την Κεφαλλονιά. Είναι χαρακτηριστικό, ότι ο Μετεωρολογικός Σταθμός των Φαρακλάτων κατέγραψε ρεκόρ ημερήσιας βροχόπτωσης για την εποχή, με τον όγκο του νερού να φτάνει τα 114 χιλιοστά, ήτοι 114 τόνοι νερού ανά στρέμμα.
​Μάλιστα, υπήρξαν στιγμές που έφτασε μέχρι και τα 225,8 χιλιοστά, αναγκάζοντας την Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας να βρίσκεται επί ποδός πολέμου για κάθε ενδεχόμενο. Άλλωστε ο όγκος του νερού ήταν ελάχιστα μικρότερος από τον αντίστοιχο της 25ης Σεπτέμβρη (234,4 χιλιοστά) που είχε δημιουργήσει τα γνωστά σε όλους μας προβλήματα.  Να σημειωθεί επίσης, ότι  σχεδόν καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας αρκετά έντονο υπήρξε και το φαινόμενο των ηλεκτρικών εκκενώσεων. 
SMXLL

 

Μια δύσκολη, σχεδόν χειμωνιάτικη ημέρα πέρασε, χωρίς ευτυχώς να προκαλέσει προβλήματα σε υποδομές στο χωριό μας ή την ευρύτερη περιοχή, όχι όμως και στις καλλιέργειες, καθώς η τόσο μεγάλη ένταση και  διάρκεια της βροχής, μόνο προβλήματα δημιουργεί σε ελιές, αμπέλια και κηπευτικά.

Σύμφωνα με τις προβλέψεις της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, από σήμερα το σκηνικό του καιρού αλλάζει. Ήδη στο χωριό μας αλλά και το υπόλοιπο νησί επικρατεί ηλιοφάνεια με αραιές νεφώσεις και φυσιολογικές για την εποχή θερμοκρασίες που θα φτάσουν μέχρι και τους 30 βαθμούς Κελσίου κατά τις μεσημεριανές ώρες.

Πηγή: www.poulatakefalonias.gr

Μείνε συνδεδεμένος
1,093ΥποστηρικτέςΚάντε Like
280ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
206ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
188ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
ΕΠΙΛΟΓΕΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

gtag('config', 'UA-67453901-1');