21.1 C
Sami
ΑρχικήΑγροτικές ειδήσειςΣημαντικές ανακοινώσεις από την Περιφέρεια και την Ε.Α.Σ. για κτηνοτρόφους και αγρότες

Σημαντικές ανακοινώσεις από την Περιφέρεια και την Ε.Α.Σ. για κτηνοτρόφους και αγρότες

Θεματικό Εργαστήρι για την Κτηνοτροφία από την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων
SLXLM
 
Η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων στο πλαίσιο της «Στρατηγικής για την Έξυπνη Εξειδίκευση» συνεχίζει τη διαβούλευση με το τοπικό παραγωγικό και ακαδημαϊκό / ερευνητικό δυναμικό, για την προώθηση της καινοτόμου επιχειρηματικότητας. Για το σκοπό αυτό διοργανώνει θεματικό εργαστήριo για την κτηνοτροφία την επόμενη Τετάρτη 29 Ιουνίου  και ώρα 19:00 – 22:00 στην αίθουσα συνεδριάσεων του Τ.Ε.Ι. στο Αργοστόλι.
  • Η θεματολογία του εργαστηρίου είναι η εξής:Η κατάσταση της κτηνοτροφίας στην Κεφαλλονιά και τα Ιόνια Νησιά γενικότερα με εισηγητή τον κ. Ανδρέα Καλαφάτη, Πρόεδρο της Ε.Α.Σ. Κεφαλονιάς & Ιθάκης και μέλος του Δ.Σ. της Σ.Ε.Κ. – ΠΑ.ΣΕ.ΓΕΣ.
  • Καινοτόμες εφαρμογές στη ζωική παραγωγή ,με εισηγητή τον καθηγητή της Κτηνιατρικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης κ. Αρσένο Γεώργιο
  • Παραγωγή προϊόντων προστιθέμενης αξίας από τα υπόπροϊόντα παρασκευής τυριού, με εισηγητή τον καθηγητή του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας κ. Κουρέτα Δημήτριο
Από τη συζήτηση θα επιδιωχθεί να προκύψουν και να καταγραφούν καινοτόμες επενδυτικές ιδέες, για αυτό και οι ενδιαφερόμενοι επιχειρηματίες (υφιστάμενοι και νέοι), οι εκπρόσωποι των Ακαδημαϊκών / Ερευνητικών Φορέων, καθώς και οι εκπρόσωποι της Αυτοδιοίκησης, των παραγωγικών και λοιπών τοπικών φορέων καλούνται να συμμετάσχουν και να συνεισφέρουν με τις ιδέες τους.
Στόχος του εργαστηρίου είναι η προετοιμασία και η προκήρυξη σχετικών δράσεων στο πλαίσιο του Π.Ε.Π. Ιονίων Νήσων 2014 – 2020. Τα πορίσματα του Θεματικού Εργαστηρίου δε, θα αξιοποιηθούν και στις άλλες Περιφερειακές Ενότητες της Π.Ι.Ν.
Υποχρεωτικό το Μητρώο Αγροτών και Αγροτικών Εκμεταλλεύσεων
SXLLM
H Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Κεφαλληνίας & Ιθάκης ενημερώνει ότι σύμφωνα με σχετική Υπουργική Απόφαση, είναι υποχρεωτικό πλέον όλοι οι επαγγελματίες αγρότες καθώς και τα φυσικά ή νομικά πρόσωπα που είναι αποδεδειγμένα κάτοχοι, με οποιοδήποτε νόμιμο τρόπο, αγροτικής εκμετάλλευσης, να είναι εγγεγραμμένοι στο Μητρώο Αγροτών και Αγροτικών Εκμεταλλεύσεων.
Συγκεκριμένα, οι ντόπιοι παραγωγοί είτε είναι δικαιούχοι αγροτικών επιδοτήσεων είτε όχι, αλλά ασχολούνται σε οποιοδήποτε κλάδο της αγροτικής οικονομίας (φυτικής, ζωικής, μελισσοκομίας, θαλάσσιας αλιείας κ.λ.π.) που αποσκοπεί στην παραγωγή οποιονδήποτε αγροτικών προϊόντων, στη λειτουργία αγροτουριστικών μονάδων έως δέκα δωματίων και στη δασική παραγωγή, θα πρέπει να μεριμνήσουν για την εγγραφή τους στο Μητρώο Αγροτών και Αγροτικών Εκμεταλλεύσεων.
Η Ε.Α.Σ. χορηγεί το απαραίτητο δικαιολογητικό στον Κεφαλλονίτη και Θιακό Παραγωγό, ώστε με την σειρά του να το υποβάλλει στο αρμόδιο Κέντρο Ελέγχου και Πιστοποίησης Πολλαπλασιαστικού Υλικού και Ελέγχου Λιπασμάτων, προκειμένου να του χορηγηθεί το πιστοποιητικό εγγραφής στο εν λόγω Μητρώο.
Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να προσέρχονται στο πιστοποιημένο Κέντρο Εξυπηρέτησης Αγροτών (Κ.Ε.Α.) που λειτουργεί καθημερινά στις εγκαταστάσεις της Ε.Α.Σ. στο Αργοστόλι, επί της Λεωφόρου Αντώνη Τρίτση 1.
Μείνε συνδεδεμένος
1,093ΥποστηρικτέςΚάντε Like
280ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
206ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
188ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
ΕΠΙΛΟΓΕΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

gtag('config', 'UA-67453901-1');