12.7 C
Sami
ΑρχικήΘέματαΤα Πουλάτα μιας άλλης εποχής μέσα από τον φωτογραφικό φακό (3ο μέρος)

Τα Πουλάτα μιας άλλης εποχής μέσα από τον φωτογραφικό φακό (3ο μέρος)

Η ανταπόκριση στο κάλεσμα του poulatakefalonias.gr για τη συγκέντρωση παλαιών φωτογραφιών του χωριού μας και των ανθρώπων του συνεχίζεται και έτσι σήμερα δημοσιεύουμε τέσσερις νέες φωτογραφίες που μας εμπιστεύτηκε ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου κύριος Σπύρος Μαζαράκης. Συγκεκριμένα, πρόκειται για τρεις ασπρόμαυρες της δεκαετίας του 1960 και μια μεταγενέστερη της δεκαετίας του 1980. Συγκεκριμένα:

Φωτογραφία 1

Πρόκειται για φωτογραφικό στιγμιότυπο των αρχών της δεκαετίας του 1960 που απεικονίζει μαθητές του Δημοτικού σχολείου των Πουλάτων σε γυμναστικές επιδείξεις στον προαύλιο χώρο.

Φωτογραφία 2

20180318-144856.jpgΣτη φωτογραφία που είναι του 1965 εμφανίζονται μαθητές του Δημοτικού σχολείου του χωριού μας σε καλοκαιρινή εκδρομή στον Πλατύ Γιαλό.

Φωτογραφία 3

20180318-144938.jpgΠρόκειται για οικογενειακή φωτογραφία στην οποία εμφανίζονται από αριστερά προς τα δεξιά τα αδέρφια Ανδρέας, Σπύρος (με την παραδοσιακή στολή) και Γεράσιμος Μαζαράκης.

Φωτογραφία 4

20180318-145009-1.jpgΜια φωτογραφία του 1984 από το Καφενείο του “Κακαβά” στην οποία φαίνονται από αριστερά προς τα δεξιά οι: Γεράσιμος Μαζαράκης, Κωνσταντίνος Φλαμιάτος, Στάθης Φιλιππάτος, Ανδρέας Φλαμιάτος, Σπύρος Μαζαράκης, Σπύρος Φλαμιάτος και Σπύρος Τουλάτος.

 

Παρακαλούμε όλους όσοι έχετε στο προσωπικό σας αρχείο παλαιές και κυρίως προσεισμικές φωτογραφίες να μας τις προωθήσετε είτε με mail στο poulatakefalonias@gmail.com είτε αποστέλλοντας μήνυμα στη σελίδα http://facebook.com/poulatakefalonias με ένα σύντομο σχόλιο αναφορικά με το έτος και το τι ή ποιους απεικονίζει.  

Στόχος όπως έχουμε και στο παρελθόν επισημάνει είναι η δημιουργία ενός αρχείου που θα συνδέσει το παρελθόν με το παρόν των Πουλάτων και θα αποτελέσει υπό μια έννοια παρακαταθήκη για το μέλλον.

 

Πηγή: www.poulatakefalonias.gr

Μείνε συνδεδεμένος
1,093ΥποστηρικτέςΚάντε Like
280ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
206ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
188ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
ΕΠΙΛΟΓΕΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

gtag('config', 'UA-67453901-1');