Αρχική Θέματα Τα Πουλάτα μιας άλλης εποχής μέσα από τον φωτογραφικό φακό (3ο μέρος)

Τα Πουλάτα μιας άλλης εποχής μέσα από τον φωτογραφικό φακό (3ο μέρος)

332
0
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Η ανταπόκριση στο κάλεσμα του poulatakefalonias.gr για τη συγκέντρωση παλαιών φωτογραφιών του χωριού μας και των ανθρώπων του συνεχίζεται και έτσι σήμερα δημοσιεύουμε τέσσερις νέες φωτογραφίες που μας εμπιστεύτηκε ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου κύριος Σπύρος Μαζαράκης. Συγκεκριμένα, πρόκειται για τρεις ασπρόμαυρες της δεκαετίας του 1960 και μια μεταγενέστερη της δεκαετίας του 1980. Συγκεκριμένα:

Φωτογραφία 1

Πρόκειται για φωτογραφικό στιγμιότυπο των αρχών της δεκαετίας του 1960 που απεικονίζει μαθητές του Δημοτικού σχολείου των Πουλάτων σε γυμναστικές επιδείξεις στον προαύλιο χώρο.

Φωτογραφία 2

Στη φωτογραφία που είναι του 1965 εμφανίζονται μαθητές του Δημοτικού σχολείου του χωριού μας σε καλοκαιρινή εκδρομή στον Πλατύ Γιαλό.

Φωτογραφία 3

Πρόκειται για οικογενειακή φωτογραφία στην οποία εμφανίζονται από αριστερά προς τα δεξιά τα αδέρφια Ανδρέας, Σπύρος (με την παραδοσιακή στολή) και Γεράσιμος Μαζαράκης.

Φωτογραφία 4

Μια φωτογραφία του 1984 από το Καφενείο του «Κακαβά» στην οποία φαίνονται από αριστερά προς τα δεξιά οι: Γεράσιμος Μαζαράκης, Κωνσταντίνος Φλαμιάτος, Στάθης Φιλιππάτος, Ανδρέας Φλαμιάτος, Σπύρος Μαζαράκης, Σπύρος Φλαμιάτος και Σπύρος Τουλάτος.

 

Παρακαλούμε όλους όσοι έχετε στο προσωπικό σας αρχείο παλαιές και κυρίως προσεισμικές φωτογραφίες να μας τις προωθήσετε είτε με mail στο poulatakefalonias@gmail.com είτε αποστέλλοντας μήνυμα στη σελίδα http://facebook.com/poulatakefalonias με ένα σύντομο σχόλιο αναφορικά με το έτος και το τι ή ποιους απεικονίζει.  

Στόχος όπως έχουμε και στο παρελθόν επισημάνει είναι η δημιουργία ενός αρχείου που θα συνδέσει το παρελθόν με το παρόν των Πουλάτων και θα αποτελέσει υπό μια έννοια παρακαταθήκη για το μέλλον.

 

Πηγή: www.poulatakefalonias.gr