12.6 C
Sami
ΑρχικήΑνακοινώσειςΤο ψήφισμα της συγκέντρωσης για τα προβλήματα της υγείας στην περιοχή μας

Το ψήφισμα της συγκέντρωσης για τα προβλήματα της υγείας στην περιοχή μας

Πραγματοποιήθηκε εχθές το απόγευμα στο Δημοτικό Σχολείο Σάμης η συγκέντρωση της Κίνησης Πολιτών Επαρχίας Σάμης με θέμα τα προβλήματα που αντιμετωπίσει ο κλάδος της υγείας τόσο στη περιοχή μας, όσο και στην Κεφαλλονιά εν γένει. 

Στη συγκέντρωση παρευρέθηκαν και τοποθετήθηκαν μεταξύ άλλων η Βουλευτίνα του Νομού μας Αφροδίτη Θεοπεφτάτου, ο Αντιπεριφερειάρχης Παναγής Δρακουλόγκωνας, ο Διευθυντής του Κέντρου Υγείας Σάμης Βαγγέλης Μαρούλης, ιατροί του Κ.Υ και του Γενικού Νοσοκομείου Κεφαλληνίας, εκπρόσωποι των εργαζομένων, δημοτικοί σύμβουλοι κ.α.

Όλοι εξέθεσαν στους παρευρισκόμενους τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η υγεία στο Νομό μας, αλλά και τους κινδύνους που ελλοχεύουν για κατοίκους και επισκέπτες και απαίτησαν την εδώ και τώρα λύση τους.

Ακολουθεί το ψήφισμα:

Εμείς οι κάτοικοι της Επαρχίας Σάμης, με τη Λαϊκή Συγκέντρωση που πραγματοποιήσαμε, στις 26 Μαΐου 2018 για την υγεία στη περιοχή μας και στο Nομό μας, αποφασίσαμε ότι:

Απαιτούμε, τη στελέχωση του Γενικού Νομαρχιακού Νοσοκομείου Κεφαλονιάς ( Ν.Γ.Ν.Κ. ) και του Μαντζαβινάτειου Νοσοκομείου στη Παλική, με γιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό, εδώ και τώρα, για να αντιμετωπιστούν οι σοβαρές ελλείψεις τους, έτσι ώστε να μπορούν να ανταποκριθούν, στις ανάγκες υγείας των κατοίκων του νομού μας και των επισκεπτών του.

Απαιτούμε, τη στελέχωση του Κέντρου Υγείας Σάμης, με ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, έτσι ώστε να καλύπτεται η εύρυθμη λειτουργία του, όλο το εικοσιτετράωρο.

Απαιτούμε, την άμεση πρόσληψη προσωπικού στο ΕΚΑΒ, έτσι ώστε να μπορέσει να ανταποκρίνεται άμεσα και χωρίς καθυστερήσεις σε όλα τα περιστατικά στο Νομό μας.

Απαιτούμε, την κάλυψη των νοσοκομείων και του Κ.Υ. με τις αναγκαίες υλικοτεχνικές υποδομές, που χρειάζονται.

Οργισμένοι φωνάζουμε δυνατά φτάνει πια στην παραπέρα υποβάθμιση της υγείας, όχι στην ιδιωτικοποίηση και εμπορευματοποίησή της, όχι το φάρμακο να αντιμετωπίζεται ως εμπόρευμα, με υψηλές συμμετοχές για τους ασφαλισμένους, αλλά ως κοινωνικό αγαθό, όχι στο δεκάευρω για τις συνταγογραφήσεις!

Λέμε ναι στις αυξήσεις στους μισθούς των εργαζομένων στην υγεία και όχι μόνο, στις συλλογικές συμβάσεις των εργαζομένων και στη Δημόσια και Δωρεάν Υγεία!

Καλούμε όλα τα Θεσμικά Όργανα και Σωματεία του Νομού μας (Περιφέρεια, Δήμος κλπ), να πάρουν θέση με σχετικές αποφάσεις τους. Να διαμαρτυρηθούν να ενώσουμε τις φωνές μας, την αντίδρασή μας, την οργή μας, για όλα αυτά που συμβαίνουν στον χώρο της υγείας. Να μην αφήσουμε το θέμα, «να πέσει κάτω» και να ξεχαστεί! Να πιέσουμε Βουλευτή, Υπουργείο, Κυβέρνηση, να δώσουν μόνιμες και οριστικές λύσεις!

Για την Λαϊκή Συγκέντρωση

Η Κίνηση Πολιτών Επαρχίας Σάμης 

Πηγή: www.poulatakefalonias.gr

Μείνε συνδεδεμένος
1,093ΥποστηρικτέςΚάντε Like
280ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
206ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
188ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
ΕΠΙΛΟΓΕΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

gtag('config', 'UA-67453901-1');