Αγροτικά αυτοκίνητα και για μη επαγγελματίες αγρότες!

0
77

Είναι γεγονός ότι στα Πουλάτα υπάρχουν αρκετοί συγχωριανοί μας που ασχολούνται με αγροτικές εργασίες, χωρίς ωστόσο να είναι κατ’ επάγγελμα αγρότες. Πρόκειται δηλαδή για ετεροεπαγγελματίες, μόνιμους κατοίκους ή και ετεροδημότες του χωριού μας, που δηλώνουν στη φορολογική τους δήλωση το οποιοδήποτε αγροτικό εισόδημα.

Με βάση πρόσφατη υπουργική απόφαση, οι ετεροεπαγγελματίες αυτοί, ανεξαρτήτως κυρίου αντικείμενου εργασίας, θα μπορούν να αποκτήσουν αγροτικό αυτοκίνητο χωρίς να είναι υποχρεωμένοι να εγγραφούν στο μητρώο αγροτών όπως ίσχυε έως σήμερα. Συγκεκριμένα, θα μπορούν να αποκτήσουν αγροτικό αυτοκινήτο μικτού βάρους έως 2.500 κιλά ή ωφέλιμου βάρους έως 1.300 κιλά, ώστε να μεταφέρουν τα προϊόντα και τα εργαλεία τους από και προς το χωράφι, το αμπέλι ή το μαντρί τους, απαλλάσσοντας τα επιβατικά τους οχήματα από την παραπάνω «δύσκολη» δουλειά.

Πρόκειται για μια θετική εξέλιξη η οποία αναμένεται να λύσει τα χέρια σε αρκετούς συγχωριανούς μας. Φυσικά το μείζον θέμα είναι να βρεθούν τα αναγκαία κεφάλαια για την αγορά του οχήματος, αλλά αυτό είναι μια άλλη ιστορία…

 

Πηγή: www.poulatakefalonias.gr 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here