18.1 C
Sami
ΑρχικήΆλλες ειδήσειςΔεμένα τα πλοία στο λιμάνι της Σάμης

Δεμένα τα πλοία στο λιμάνι της Σάμης

 Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να παραμείνουν ανεκτέλεστα όλα τα δρομολόγια από και προς την ηπειρωτική Ελλάδα και τη γειτονική μας Ιθάκη από τις 6 το πρωί, μέχρι και τις 6 το πρωί της Τρίτης 10 Μαϊου. Έτσι σήμερα, πρώτη ημέρα της κινητοποίησης, η μόνη θαλάσσια σύνδεση του νησιού μας με τον… έξω κόσμο πραγματοποιήθηκε με τα πρώτα πρωινά δρομολόγια  από και προς την Κυλλήνη, με αποτέλεσμα να αναχωρήσουν ευσπευσμένα αρκετοί από τους συγχωριανούς και επισκέπτες που είχαν προγραμματίσει να παρατείνουν τις διακοπές τους στο χωριό μας μέχρι και την Κυριακή.

 Με αφορμή την 4ημερη απεργιακή κινητοποίηση, η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει μεταξύ άλλων ότι:

 «Κατά την συνεδρίασή της, η Ομοσπονδία αποφάσισε και απαντά στην κατάθεση του εργατοκτόνου και κοινωνιοκτόνου νομοσχεδίου με ενσωμάτωση της προκυρηχθείσας ήδη 24ωρης συμμετοχής μας στην απεργία της ΓΣΕΕ της 8/5/2016 και με προοπτική κλιμάκωσης. Καλεί δε τους ναυτεργάτες μαζικά και δυναμικά να διατρανώσουν τη θέλησή τους και να υψώσουν το ανάστημά του ενάντια  στο πιο πάνω νομοσχέδιο το οποιο πλαισιωμένο και εμπλουτισμένο με τις νέες φορολογικές ρυθμίσεις, φτωχοποιεί ολοκληρωτικά τον έλληνα εργαζόμενο».

 Δελτίο τύπου όμως εξέδωσε και ο Σύλλογος Ναυτικών Κεφαλλονιάς στο οποίο αναφέρονται τα εξής:

 «Ξεχνώντας, αν υποτεθεί ότι γνώριζαν, την διαχρονική προσφορά μας, την αφύσικη και επικίνδυνη ζωή που ζήσαμε, τις τεράστιες εισφορές μας προς το ΝΑΤ, το οποίο οι ίδιοι λήστεψαν, γκρέμισαν και διέλυσαν, τους σπαρμένους με τα κόκκαλα χιλιάδων συναδέλφων βυθούς των ωκεανών, αποφάσισαν όχι απλώς να μας εξομοιώσουν με τα στεριανά επαγγέλματα, αλλά να μας σπρώχνουν , εμάς πρώτους – πρώτους στον Καιάδα. Λόγω και της  εσπευσμένης κατάθεσης στην Βουλή του νομοσχεδίου (και ) για το Ασφαλιστικό – φορολογικό – συνταξιοδοτικό, δεν μας αφήνουν άλλη επιλογή από το να δηλώσουμε πως συμπαραστεκόμαστε ολόψυχα και ανεπιφύλακτα στην  4ήμερη απεργία που κήρυξε η Π.Ν.Ο.

 Ζητάμε συγνώμη από την κοινωνία που ασφαλώς θα ταλαιπωρηθεί, όμως απόλυτα υπεύθυνοι είναι αυτοί που ακολουθώντας το παράδειγμα των προκατόχων τους, αποδεικνύουν συνεχώς πως έννοιες όπως δικαιοσύνη, ηθική, ισονομία, Σύνταγμα, όχι απλώς τους προκαλούν αλλεργία, αλλά τις αποφεύγουν όπως ο διάολος το λιβάνι. Κι’ αυτή η συμπαράσταση είναι το ελάχιστο που μπορούμε να κάνουμε. Προς το παρόν».

Πηγή: www.poulatakefalonias.gr

Μείνε συνδεδεμένος
1,093ΥποστηρικτέςΚάντε Like
280ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
206ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
188ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
ΕΠΙΛΟΓΕΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

gtag('config', 'UA-67453901-1');