12.6 C
Sami
ΑρχικήΤα νέα του χωριού μαςΠνίγηκε στην αφρικανική σκόνη το χωριό μας

Πνίγηκε στην αφρικανική σκόνη το χωριό μας

Πνίγηκε στην αφρικανική σκόνη σήμερα το χωριό μας, με το φαινόμενο να είναι ιδιαίτερα έντονο από τις πρώτες πρωινές ώρες. Σύμφωνα δε με έκτακτη προειδοποίηση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, το σκηνικό του καιρού στην περιοχή μας θα συμπληρωθεί από ισχυρές καταιγίδες και θυελλώδεις ανέμους που θα κάνουν την εμφάνισή τους σήμερα το απόγευμα και θα διαρκέσουν τουλάχιστον μέχρι και αύριο το πρωί. Δεν αποκλείεται μάλιστα να υπάρξει και χαλαζόπτωση. Για αυτό και απαιτείται από όλους μας προσοχή. Ωστόσο, η θερμοκρασία θα διατηρηθεί σε φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα, στους 14 με 15 βαθμούς Κελσίου.

Όπως επισημαίνουν οι επιστήμονες, η αφρικανική σκόνη που κάνει όλο και πιο συχνά την εμφάνισή της στη χώρα μας λόγω της ταχύτατης ερημοποίησης που παρατηρείται στη Σαχάρα, περιέχει μεταξύ άλλων και επιβλαβή για τον οργανισμό μας στοιχεία όπως μόλυβδος, ψευδάργυρος, χρώμιο, βανάδιο, αρσενικό και νικέλιο.

Για το λόγο αυτό το Υπουργείο Υγείας εξέδωσε συστάσεις  προς τις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού και όσους αντιμετωπίζουν αναπνευστικά ή καρδιολογικά προβλήματα προκειμένου να περιορίσουν την έντονη σωματική άσκηση σε εξωτερικούς χώρους. Όσοι δε αισθανθούν ενόχληση στα μάτια ή το λαιμό, νιώσουν ρινική συμφόρηση ή έντονο βήχα, θα πρέπει να περιορίσουν γενικώς τις εξωτερικές τους δραστηριότητες και να  απευθυνθούν στο γιατρό τους.

Πηγή: www.poulatakefalonias.gr

 

 

 

 

 

 

Μείνε συνδεδεμένος
1,093ΥποστηρικτέςΚάντε Like
280ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
206ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
188ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
ΕΠΙΛΟΓΕΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

gtag('config', 'UA-67453901-1');