15.5 C
Sami
ΑρχικήΤα νέα του χωριού μαςΙδιαίτερα αισθητός και στα Πουλάτα ο σεισμός της Ζακύνθου

Ιδιαίτερα αισθητός και στα Πουλάτα ο σεισμός της Ζακύνθου

Στον ύπνο βρήκε το χωριό μας η ισχυρή σεισμική δόνηση που ταρακούνησε λίγα λεπτά πριν τις δυο τα ξημερώματα τη γειτονική μας Ζάκυνθο. Ο σεισμός εντάσεως 6,4 βαθμών της κλίμακας ρίχτερ είχε το επίκεντρό του 42 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Ζακύνθου και έγινε αισθητός όχι μόνο στα Πουλάτα και σε μεγάλο μέρος της χώρας μας, αλλά και στη νότια Ιταλία, τη Μάλτα και την Αλβανία. Σύμφωνα δε με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο Αθηνών το εστιακό του βάθος ήταν 10 χιλιόμετρα, στα όρια του ελληνικού τόξου, και μάλλον πρόκειται για το κυρίως γεγονός με την σεισμική ακολουθία να χαρακτηρίζεται ως φυσιολογική.

Ο σεισμός προκάλεσε προβλήματα στο δίκτυο ηλεκτροδότησης της πόλης της Ζακύνθου, αρκετές όπως φαίνεται ζημίες σε κατοικίες και καταστήματα του νησιού, αλλά και στο καστρομονάστηρο του Αγίου Διονυσίου στα Στροφάδια, ενώ έχει υποστεί καθίζηση τμήμα του λιμανιού.

Πάντως, όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν οι αρχές της Ζακύνθου αλλά και οι αρμόδιοι κρατικοί φορείς, η Ζάκυνθος άντεξε! Και φυσικά αυτό δεν έτυχε, αλλά είναι το αποτέλεσμα της εφαρμογής των μέτρων αντισεισμικής προστασίας που εφαρμόζουμε στο νότιο Ιόνιο, όντας κάτοικοι της πλέον σεισμογενούς περιοχής της Ευρώπης.

 

Πηγή: www.poulatakefalonias.gr     

Μείνε συνδεδεμένος
1,093ΥποστηρικτέςΚάντε Like
280ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
206ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
188ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
ΕΠΙΛΟΓΕΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

gtag('config', 'UA-67453901-1');