18.1 C
Sami
ΑρχικήΆλλες ειδήσειςΕπιβάρυνση στους έγχαρτους λογαριασμούς της ΔΕΗ και στο χωριό μας

Επιβάρυνση στους έγχαρτους λογαριασμούς της ΔΕΗ και στο χωριό μας

Σε επιβάρυνση έως ένα ευρώ σε κάθε έγχαρτο λογαριασμό της προχωρά η ΔΕΗ, όσο εκτιμά δηλαδή ότι είναι περίπου το κόστος έκδοσης και αποστολής τους. Μάλιστα, σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση, καλεί τους πελάτες της να επιλέξουν τη χρήση του ηλεκτρονικού λογαριασμού ώστε να βελτιωθεί ο χρόνος και η ποιότητα εξυπηρέτησης τους, να εξοικονομηθούν πόροι και να βελτιωθεί το περιβαλλοντικό αποτυπώμα της επιχείρησης.

Η απόφαση τίθεται σε ισχύ από την 1η Δεκέμβρη, ωστόσο στην περίπτωση που οι καταναλωτές προβούν σε εγγραφή στην εφαρμογή e-bill της ηλεκτρονικής σελίδας www.dei.gr και επιλέξουν λήψη ηλεκτρονικού λογαριασμού έως 31/12/2018, ακόμη και στην περίπτωση που η χρέωση έχει ενσωματωθεί σε λογαριασμό τους αυτή θα πιστωθεί στον επόμενο. 

Αν και η απόφαση κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση, είμαστε υποχρεωμένοι να επισημάνουμε ότι η επιχείρηση θα πρέπει να προβλέψει και εξαιρέσεις στην εφαρμογή της απόφασής της, καθώς σίγουρα θα υπάρξουν καταναλωτές που δεν θα είναι σε θέση να επιλέξουν την ηλεκτρονική αποστολή του λογαριασμού τους, με αποτέλεσμα να επιβαρυνθούν αδίκως. Και τέτοιοι καταναλωτές υπάρχουν σίγουρα και στο χωριό μας. Πρόκειται κυρίως για ηλικιωμένους συγχωριανούς μας που δεν έχουν πρόσβαση στο διαδίκτυο ή που δεν είναι εξοικειωμένοι με αυτού του είδους τις ηλεκτρονικές υπηρεσίες. 

Επιπλέον υπενθυμίζουμε ότι στα Πουλάτα, όπως και σε ολόκληρη την Κεφαλλονιά, υπάρχει μόνο μία εταιρεία που παρέχει υπηρεσίες διαδικτύου, με ότι αυτό συνεπάγεται για το κόστος και την ταχύτητα των συνδέσεων, όπως άλλωστε επισημάνθηκε προσφάτως σε σχετική επερώτηση προς τον Υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης.

 

Πηγή: www.poulatakefalonias.gr 

Μείνε συνδεδεμένος
1,093ΥποστηρικτέςΚάντε Like
280ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
206ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
188ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
ΕΠΙΛΟΓΕΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

gtag('config', 'UA-67453901-1');