Τα Πουλάτα στο ηλεκτρονικό παιχνίδι Assassin’s Creed Odyssey!

Κυκλοφόρησε πριν από λίγες εβδομάδες το νέο παιχνίδι της εταιρείας Ubisoft με τίτλο Assassin’s Creed Odyssey που αποτελεί συνέχεια του εξαιρετικά επιτυχημένου και δημοφιλούς Assassin’s Creed. 

To Assassin’s Creed Odyssey που είναι διαθέσιμο για παιχνιδομηχανές και ηλεκτρονικούς υπολογιστές, μας ταξιδεύει πίσω στο χρόνο και συγκεκριμένα στην αρχαία Ελλάδα κατά τη διάρκεια του χρυσού αιώνα της Αθήνας, αλλά και του Πελοποννησιακού Πολέμου. Ήρωας του παιχνιδιού είναι ο Αλέξιος, ένας Σπαρτιάτης μισθοφόρος ο οποίος θα ξεκινήσει το επικό του ταξίδι προκειμένου να ανακαλύψει το μυστηριώδες παρελθόν του. Εναλλακτικά οι παίκτες μπορούν να επιλέξουν ως βασικό χαρακτήρα την Κασσάνδρα και να ακολουθήσουν τη δική της ιστορία. Παράλληλα έχουν τη δυνατότητα να μετατραπούν σε θρυλικούς ήρωες και να ζήσουν τη δική τους εμπειρία παίρνοντας μέρος σε εντυπωσιακές μάχες.

Το ιδιαίτερο ενδιαφέρον του παιχνιδιού έγκειται στο γεγονός ότι όσοι το επιλέξουν θα έχουν τη δυνατότητα να εξερευνήσουν ολόκληρη σχεδόν την αρχαία Ελλάδα, όπως ενδεικτικά την Αθήνα, τη Σπάρτη, τη Θήβα, το Άργος και τις άλλες μεγάλες πόλεις της εποχής, τα αρχαία μαντεία των Δελφών και της Δωδώνης, τα ανάκτορα της Κνωσού στην Κρήτη, το ηφαίστειο της Σαντορίνης, το ιερό νησί της Δήλου κ.α. Επιπλέον θα συναντηθούν με θρυλικούς ήρωες, μυθολογικά πλάσματα και γενικότερα θα έρθουν σε επαφή με τον αρχαίο πολιτισμό και την καθημερινότητα των προγόνων μας. Μάλιστα το ταξίδι των ηρώων ξεκινά από την Κεφαλλονιά φέρνοντας τους παίκτες σε επαφή, έστω και εικονικά, με τις ομορφιές του τόπου μας!

Αυτό που ωστόσο ανακαλύψαμε και μας προκάλεσε ιδιαίτερα ευχάριστη έκπληξη, είναι ότι μέρος της πλοκής του παιχνιδιού διεξάγεται στο χωριό μας και συγκεκριμένα στο σπήλαιο Αγγαλάκι! Όπως διαπιστώσαμε αναζητώντας περισσότερες πληροφορίες στο διαδίκτυο και παρακολουθώντας τα σχετικά promo videos που έχουν κυκλοφορήσει, το σπήλαιό μας ονομάζεται από τους δημιουργούς του παιχνιδιού και γαλάζια σπηλιά, χαρακτηρίζεται ως το μεγαλύτερο της Κεφαλλονιάς, είναι χωροθετημένο στον Αίνο και στην εποχή που αναφέρεται το παιχνίδι έχει καταληφθεί από μια αγέλη λύκων την οποία ο πρωταγωνιστής πρέπει να εξουδετερώσει ώστε να φτάσει στον θησαυρό. Δεν γίνεται βέβαια ευθέως αναφορά στα Πουλάτα καθώς το 431 π.Χ. δεν υπήρχε το συγκεκριμένο τοπωνύμιο, ωστόσο επισημαίνεται ορθώς ότι το Αγγαλάκι αποτελεί τμήμα ενός ευρύτερου συστήματος σπηλαίων και πως φιλοξενεί στο εσωτερικό του μικρές λίμνες. Μην περιμένουμε ασφαλώς να βρούμε μεγάλες ομοιότητες στο πως παρουσιάζεται η γεωμορφολογία της περιοχής μας σε σχέση με το πώς στην πραγματικότητα είναι. Ωστόσο και μόνο το γεγονός ότι σε ένα παιχνίδι που έχει ήδη απασχολήσει εκατομμύρια gamers σε όλο τον κόσμο γίνεται αναφορά στο Αγγαλάκι, έχει τεράστια σημασία. Πολλώ δε μάλλον όταν πρόκειται για ένα αναξιοποίητο σπήλαιο. Πάντως δεν θα ήταν κακή ιδέα αν μπορούσαμε να εκμεταλλευτούμε τουριστικά την προβολή του σπηλαίου και του νησιού μας γενικότερα, ενδεχομένως με μια δράση που θα ακολουθεί τα βήματα των ηρώων του παιχνιδιού.

Για την ιστορία να αναφέρουμε ότι η Ubisoft είναι γαλλική εταιρεία με έδρα την πόλη Ρεν και είναι γνωστή για την κυκλοφορία και άλλων πετυχημένων franchises όπως το Just Dance, το Prince of Persia και το Rayman. Μάλιστα, είναι η τέταρτη μεγαλύτερη εταιρεία κυκλοφορίας βιντεοπαιχνιδιών σε Αμερική και Ευρώπη, βάσει εσόδων.

Πηγή: www.poulatakefalonias.gr