17.1 C
Sami
ΑρχικήΘέματαΤα Πουλάτα πηγή έμπνευσης στη ζωγραφική!

Τα Πουλάτα πηγή έμπνευσης στη ζωγραφική!

Είναι γεγονός ότι το τοπίο, το φυσικό περιβάλλον και η ζωή στην ύπαιθρο κατέχουν σημαντικό ρόλο στην καλλιτεχνική έμπνευση. Αναρίθμητοι ζωγράφοι, μέσα από τη διαφορετικότητα των υλικών και της τεχνοτροπίας τους, έχουν αποτυπώσει στον καμβά εικόνες που μας ταξιδεύουν νοερά στο χώρο και τον χρόνο.
 
Τα Πουλάτα με την απαράμιλλη φυσική τους ομορφιά αλλά και τα αξιοθέατά τους, δεν θα μπορούσαν ασφαλώς να αποτελούν εξαίρεση. Εκτός λοιπόν από τον υπέροχο πίνακα της εκκλησιάς του Αγίου Σπυρίδωνα δια χειρός της κορυφαίας μας εικαστικού Ντιάνας Αντωνακάτου που σας έχουμε παρουσιάσει (2η εικόνα), ανακαλύψαμε μια ακόμη δημιουργία με πηγή έμπνευσης το χωριό μας (1η εικόνα).
 
Ο λόγος για το καμπαναριό και τον Ιερό Ναό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου που κοσμεί τις σελίδες της ποιητικής συλλογής «Ο πραματευτής» του Βαγγέλη Φλωράτου, ενός ενδιαφέροντος αφιερώματος στα χωριά της προσεισμικής Κεφαλλονιάς μέσα από σατιρικά ποιήματα, που εκδόθηκε το 2005.
 
Δυστυχώς στο βιβλίο δεν αναγράφεται το όνομα του δημιουργού του πίνακα. Ωστόσο πρόκειται για μια τοπιογραφία με λιτές, καθαρές γραμμές και απαλά χρώματα που αποδίδουν με αρκετό ρεαλισμό τον εξωτερικό χώρο του Κοιμητηρίου μας, αλλά και μέρος των Ναών του Αγίου Παντελεήμονα και της Παναγίας.    
Ελπίζουμε ότι σύντομα θα καταφέρουμε να εντοπίσουμε και να σας παρουσιάσουμε και άλλες καλλιτεχνικές δημιουργίες, εμπνευσμένες από το τοπίο και τη μοναδικότητα της ανθρώπινης παρουσίας στα Πουλάτα.
Πηγή: www.poulatakefalonias.gr
Μείνε συνδεδεμένος
1,093ΥποστηρικτέςΚάντε Like
280ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
206ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
188ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
ΕΠΙΛΟΓΕΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

gtag('config', 'UA-67453901-1');