18.1 C
Sami
ΑρχικήΤα νέα του χωριού μαςΟι συντελεστές των ανταποδοτικών τελών του 2019 για τα Πουλάτα

Οι συντελεστές των ανταποδοτικών τελών του 2019 για τα Πουλάτα

Εγκρίθηκαν από το Δημοτικό Συμβούλιο Κεφαλλονιάς κατά την τελευταία του συνεδρίαση, οι συντελεστές του ενιαίου ανταποδοτικού τέλους καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού για το 2019 για όλες τις Δημοτικές και Τοπικές Κοινότητες του νησιού μας.

Ειδικότερα και κατόπιν σχετικής εισήγησης, τα Πουλάτα εντάσσονται στη ζώνη χαμηλής απορρόφησης όγκου ανταποδοτικών υπηρεσιών με συντελεστή 1,09 ανά τετραγωνικό μέτρο για οικιακή χρήση και 1,70 ανά τετραγωνικό μέτρο για επαγγελματική χρήση. Επιπλέον, καθορίστηκε για όλες τις Δημοτικές και Τοπικές Κοινότητες συντελεστής 0,47 για αποθήκες και λοιπές κτιριακές εγκαταστάσεις αγροτικής εκμετάλλευσης και συντελεστής 0,86 για βουστάσια, ποιμνιοστάσια και πτηνοτροφεία.    

Επισημαίνεται ότι η Κεφαλλονιά είναι χωρισμένη σε 5 κύριες ζώνες, πέραν αυτής των αγροτοκτηνοτροφικών εγκαταστάσεων, με το χωριό μας να εντάσσεται στην 4η ζώνη μαζί με άλλες 36 Τοπικές Κοινότητες μεταξύ των οποίων τα Γριζάτα, τα Χαλιωτάτα και το Πυργί. Η Σάμη και ο Καραβόμυλος έχουν τοποθετηθεί στην 3η ζώνη, αυτή δηλαδή της μέτριας απορρόφησης όγκου ανταποδοτικών υπηρεσιών.

Να σημειωθεί ότι τα τέλη θα παραμείνουν στα ίδια επίπεδα με τα δυο προηγούμενα έτη και θα αφορούν σε όλα τα ηλεκτροδοτούμενα, εντός και εκτός σχεδίου, ακίνητα του χωριού μας. Ωστόσο, σύμφωνα με το άρθρο 5 του Ν.3345/16 από την καταβολή τελών απαλλάσσονται όσα ακίνητα δεν χρησιμοποιούνται βάσει υπεύθυνης δήλωσης του ιδιοκτήτη τους και δεν ηλεκτροδοτούνται βεβαιωμένα από τη ΔΕΗ, για όσο χρόνο αυτά παραμένουν κλειστά.

Επιπλέον, η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου καθόρισε ποσοστό μείωσης της τάξης του 30% για 1η κατοικία, ιδιόκτητη και μη,  έως 200 τ.μ. σε άπορους καθώς και σε ειδικές κατηγορίες δημοτών υπό προϋποθέσεις, όπως πολύτεκνοι,  τρίτεκνοι, μονογονεϊκές οικογένειες, άτομα με αναπηρία άνω του 67% και μακροχρόνια άνεργοι. Κατά συνέπεια, όσοι συγχωριανοί μας ανήκουν σε κάποια από τις παραπάνω κατηγορίες και προκειμένου να υπαχθούν στη μείωση των τελών, θα πρέπει να απευθυνθούν στο Δήμο ώστε να ενημερωθούν αναλυτικά για τις ακριβείς προϋποθέσεις και τα απαραίτητα δικαιολογητικά.

Πηγή: www.poulatakefalonias.gr 

Μείνε συνδεδεμένος
1,093ΥποστηρικτέςΚάντε Like
280ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
206ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
188ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
ΕΠΙΛΟΓΕΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

gtag('config', 'UA-67453901-1');