17.1 C
Sami
ΑρχικήΤα νέα του χωριού μαςΑπό σπίτι σε σπίτι ο Αγιασμός στα Πουλάτα!

Από σπίτι σε σπίτι ο Αγιασμός στα Πουλάτα!

Με πάγο, πολύ χαμηλή θερμοκρασία και ένα λευκό πέπλο χιονιού στα γύρω βουνά ξύπνησαν σήμερα, παραμονή Θεοφανείων, τα Πουλάτα. Ωστόσο, όπως επιβάλει η θρησκευτική μας παράδοση, ο εφημέριός μας Πατέρας Σπυρίδωνας, άγιασε πόρτα πόρτα με το Σταυρό και ένα κλωνάρι βασιλικό όλα τα σπίτια του χωριού, ψάλλοντας το «Εν Ιορδάνη βαπτιζομένου σου Κύριε».

Υπενθυμίζουμε, ότι ο Αγιασμός που τελέσθηκε σήμερα, αποκαλείται και Πρωτάγιαση, ή Μικρός Αγιασμός, ή Φώτιση και πραγματοποιήθηκε προκειμένου να ευλογηθούν τα σπίτια του χωριού μας σε ανάμνηση της βάπτισης του Σωτήρα Χριστού και της φανέρωσης των τριών προσώπων της Αγίας Τριάδας. 

Ο βασιλικός χρησιμοποιείται στον Αγιασμό και σε άλλες εκδηλώσεις της εκκλησίας μας, καθώς σύμφωνα με την Ιερή Παράδοση η Αγία Ελένη ανακάλυψε το 326 μ.Χ. στα Ιεροσόλυμα τον Τίμιο Σταυρό χάριν στο έντονο άρωμα του φυτού που είχε φυτρώσει ακριβώς στο σημείο που ήταν θαμμένος.

Χρόνια πολλά, χρόνια καλά και καλή φώτιση σε όλους!

www.poulatakefalonias.gr

Μείνε συνδεδεμένος
1,093ΥποστηρικτέςΚάντε Like
280ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
206ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
188ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
ΕΠΙΛΟΓΕΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

gtag('config', 'UA-67453901-1');