18.1 C
Sami
ΑρχικήΤα νέα του χωριού μαςΑπομακρύνθηκε ο κατεστραμμένος φοίνικας από το Κοινοτικό Γραφείο

Απομακρύνθηκε ο κατεστραμμένος φοίνικας από το Κοινοτικό Γραφείο

Αν και με αρκετή ομολογουμένως καθυστέρηση, απομακρύνθηκε εν τέλει από τον προαύλιο χώρο του Κοινοτικού Γραφείου του χωριού μας ο κατεστραμμένος, ελέω Κόκκινου Ρυγχωτού Κάνθαρου, φοίνικας που αποτελούσε για χρόνια το σήμα κατατεθέν του.

Συγκεκριμένα, συνεργείο του Δήμου Κεφαλλονιάς αφαίρεσε τον κορμό, τα κλαδιά και τις ρίζες του ξερού φοίνικα που αφενός μεν απειλούσαν τη στατικότητα της καινούργιας λιθοδομής, αφετέρου δε δημιουργούσαν μια εξαιρετικά άσχημη αισθητικά εικόνα σε ένα κεντρικότατο σημείο των Πουλάτων.

Ευκαιρίας δοθείσης, θα θέλαμε να υπενθυμίσουμε στην αρμόδια υπηρεσία του Δήμου, ότι εκκρεμεί ακόμη να αφαιρεθούν οι ρίζες από τους επίσης ξερούς λόγω του σκαθαριού φοίνικες της κεντρικής μας πλατείας, καθώς είναι μεγάλες και εκτείνονται σε αρκετό βάθος. Φυσικά, σε αμφότερες τις περιπτώσεις θα πρέπει να υπάρξει μέριμνα ώστε να τοποθετηθούν νέα δέντρα σε αντικατάσταση των κατεστραμμένων, αλλά και γενικότερα να γίνουν οι αναγκαίες εργασίες εξωραϊσμού των δύο χώρων.

Αξίζει τέλος να αναφέρουμε, πως η νεολαία των Πουλάτων σε συνεννόηση με τον Πρόεδρο της Τοπικής μας Κοινότητας, έχει εκδηλώσει από καιρό την επιθυμία να αντικαταστήσει, ιδίαις δαπάναις, τα δέντρα της πλατείας και του Κοινοτικού Γραφείου με νέα που θα υποδείξει γεωπόνος, ώστε να είναι ανθεκτικά στις κλιματικές συνθήκες και το περιβάλλον του χωριού μας αλλά και να ομορφύνουν με το φύλλωμά τους τους δυο αυτούς κεντρικούς κοινόχρηστους χώρους. 

Πηγή: www.poulatakefalonias.gr

 

 

 

Μείνε συνδεδεμένος
1,093ΥποστηρικτέςΚάντε Like
280ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
206ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
188ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
ΕΠΙΛΟΓΕΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

gtag('config', 'UA-67453901-1');