14.4 C
Sami
ΑρχικήΤα νέα του χωριού μαςΤο πέρασμα της Ωκεανίδας από τα μέρη μας!

Το πέρασμα της Ωκεανίδας από τα μέρη μας!

Πυκνές χιονοπτώσεις στον ορεινό όγκο του Αίνου, πολύ χαμηλές θερμοκρασίες και ισχυροί άνεμοι που έχουν προκαλέσει σοβαρά προβλήματα στις θαλάσσιες συγκοινωνίες (ακυρώθηκε η χθεσινή εκδήλωση στη Σάμη για την εξόρυξη υδρογονανθράκων), πτώσεις δέντρων και πρόσκαιρες διακοπές στην ηλεκτροδότηση. Αυτά είναι τα κυριότερα προβλήματα που δημιούργησε στην Κεφαλλονιά το πέρασμα της κακοκαιρίας “Ωκεανίς” που σαρώνει ολόκληρη σχεδόν τη χώρα από τα ξημερώματα του Σαββάτου.

Στο χωριό μας κατά τη διάρκεια της νύχτας σημειώθηκαν έντονες βροχοπτώσεις και παγωνιά, ενώ χιόνισε σε σημεία με μεγάλο υψόμετρο, κυρίως στα όρια των Πουλάτων με τα Διλινάτα, χωρίς ωστόσο να καταγραφούν ιδιαίτερα προβλήματα. Αυτή την ώρα επικρατούν ανάλογες καιρικές συνθήκες με βροχή, ομίχλη και θερμοκρασία στους 6 με 7 βαθμούς Κελσίου. 

Να αναφέρουμε κλείνοντας, ότι η ονομασία της νέας αυτής κακοκαιρίας είναι εμπνευσμένη από την ελληνική μυθολογία, καθώς ως Ωκεανίδες αναφέρονταν θαλάσσια πλάσματα κυρίως με μορφή γοργόνας και άλλοτε με δύο ουραία πτερύγια. Ο Όμηρος κάνει λόγο για δύο Ωκεανίδες, την Ευρυνόμη και την Πέρση, ενώ ο Ησίοδος στο έργο του “Θεογονία” ανεβάζει τον αριθμό τους στις 3.000.

Πηγή: www.poulatakefalonias.gr

Μείνε συνδεδεμένος
1,093ΥποστηρικτέςΚάντε Like
280ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
206ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
188ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
ΕΠΙΛΟΓΕΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

gtag('config', 'UA-67453901-1');