15.5 C
Sami
ΑρχικήΘέματαΚαι φέτος επιλέγουμε Πουλάτα για τις διακοπές μας!

Και φέτος επιλέγουμε Πουλάτα για τις διακοπές μας!

Παρθένα φύση που θα μαγνητίσει το βλέμμα σου, σπηλαιολογικοί και θρησκευτικοί θησαυροί που θα κεντρίσουν το ενδιαφέρον σου, σπίτια με λουλουδιασμένες αυλές και φιλόξενοι κάτοικοι δεμένοι με τον τόπο, τη μακραίωνη ιστορία και τις παραδόσεις τους…

Αυτά είναι τα στοιχεία που συνθέτουν την εικόνα των Πουλάτων. Ενός γραφικού, πνιγμένου στο πράσινο χωριού της ανατολικής Κεφαλλονιάς που συνδυάζει με μοναδικό τρόπο βουνό, κάμπο και θάλασσα!

 

Στη διαδρομή για τα Πουλάτα που απέχουν 25 χλμ από το Αργοστόλι και μόλις 5 χλμ από την κοσμοπολίτικη Σάμη, θα αισθανθείς μια πρωτόγνωρη οικειότητα, με τους ήχους των τζιτζικιών, τους ελαιώνες, τα αμπέλια και τις μυρωδιές από θυμάρι και ρίγανη να δίνουν στο χρόνο μια διαφορετική διάσταση.

Από τα Πουλάτα θα απολαύσεις την υπέροχη θέα προς τον κάμπο και τα καταγάλανα νερά του όρμου της Σάμης, τη νότια πλευρά της Ιθάκης, τα κατάφυτα βουνά της περιοχής και τον ελατοσκέπαστο Εθνικό Δρυμό του Αίνου, ενώ λόγω της γεωγραφικής τους θέσης, θα βρεθείς κυριολεκτικά  μια ανάσα από τα  σημαντικότερα σημεία ενδιαφέροντος της Κεφαλλονιάς.

Το χωριό τα τελευταία χρόνια εμφανίζει μια ήπιας μορφής τουριστική ανάπτυξη με υψηλού επιπέδου τουριστικά καταλύματα για ήρεμες οικογενειακές διακοπές, αλλά και καταστήματα εστίασης στα οποία θα γευθείς ντόπια εκλεκτά κρέατα και μεζέδες και θα πιεις τον καφέ ή τη ρομπόλα σου απολαμβάνοντας την ανόθευτη φύση.

Το  poulatakefalonias.gr σου παραθέτει 6 λόγους που θα σε κάνουν να θες οπωσδήποτε να επισκεφτείς τα Πουλάτα, σήμερα κιόλας!    

1. Για να κάνεις μια βόλτα στην ιστορία, περπατώντας στις ρούγες ενός από τα παλαιότερα και πιο καλοδιατηρημένα προσεισμικά χωριά της Κεφαλλονιάς. Και αν είσαι τυχερός, να γλεντήσεις με την ψυχή σου στη Γιορτή Παλαιού Χωριού που διοργανώνεται από τη νεολαία των Πουλάτων στα μέσα του Αυγούστου. 

 

2. Για να ακολουθήσεις μερικές από τις πιο όμορφες πεζοπορικές διαδρομές στο νησί και να γνωρίσεις την Κεφαλλονίτικη φύση μέσα από μια μοναδική διαδοχή εικόνων και εντυπώσεων, με πλούσια βλάστηση, ρεματιές και ξεχασμένα ξωκλήσια. 

 

3. Για να επισκεφτείς ένα από τα σημαντικότερα σημεία θρησκευτικού ενδιαφέροντος της Κεφαλλονιάς.

Τον 18ου αιώνα, αναγεννησιακού ρυθμού διατηρητέο Ναό του Αγίου Σπυρίδωνα με το πανέμορφο ξυλόγλυπτο τέμπλο. Αλλά και σε απόσταση μόλις λίγων μέτρων, την Παναγιά Αμυγδαλιώτισσα. Μια πανέμορφη προσεισμική εκκλησιά που στέκει ασκεπής αλλά όρθια στο χρόνο και τα στοιχεία της φύσης. 

4.  Για να τολμήσεις, αν είσαι λάτρης των extreme sports, μια οργανωμένη καταρρίχηση στο Αγγαλάκι. Ένα από τα ωραιότερα σπηλαιοβάραθρα της Ελλάδας με τον πλούσιο διάκοσμο από σταλακτίτες και σταλαγμίτες και τις υπέροχες υπόγειες λίμνες με τα διάφανα τιρκουάζ νερά.

5.  Για να χορέψεις μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες σε ένα από τα μεγαλύτερα παραδοσιακά πανηγύρια της Κεφαλλονιάς ανήμερα της γιορτής του πολιούχου του χωριού  Αγίου Παντελεήμονα στις 27 Ιουλίου.

 

6. Για να βρίσκεσαι μια ανάσα από την ομορφότερη παραλία της Κεφαλλονιάς, την Αντίσαμο, τη διάσημη σε όλο τον κόσμο λίμνη της Μελισσάνης, το σπήλαιο της Δρογκαράτης, την Ακρόπολη της αρχαίας Σάμης, τους Άγιους Φανέντες και το Μοναστήρι των Αγριλίων με τη συγκλονιστική θέα.

 

Ακόμα το σκέφτεσαι; Μη χάνεις άλλο χρόνο… Σε περιμένουμε να γνωρίσεις από κοντά τη νησιώτικη φιλοξενία και τις ομορφιές του χωριού μας, αλλά και ολόκληρης της Κεφαλλονιάς που σε κάθε της γωνιά κρύβει και από μια έκπληξη για τον επισκέπτη!

Πηγή: www.poulatakefalonias.gr

Μείνε συνδεδεμένος
1,093ΥποστηρικτέςΚάντε Like
280ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
206ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
188ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
ΕΠΙΛΟΓΕΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

gtag('config', 'UA-67453901-1');