14 C
Sami
ΑρχικήΘέματαΠαγκόσμια ημέρα περιβάλλοντος σήμερα και στα Πουλάτα έχουμε κάθε λόγο να την...

Παγκόσμια ημέρα περιβάλλοντος σήμερα και στα Πουλάτα έχουμε κάθε λόγο να την γιορτάσουμε!

Φέρνοντας τους ανθρώπους σε επαφή με την φύση…

Αυτό είναι το θέμα για την παγκόσμια ημέρα περιβάλλοντος που γιορτάζουμε σήμερα, με την προτροπή να βγούμε έξω στη φύση, να εκτιμήσουμε την ομορφιά και τη σημασία της και να ανταποκριθούμε στο κάλεσμα να προστατεύσουμε τη γη που όλοι μας μοιραζόμαστε.

Και στα Πουλάτα έχουμε πραγματικά κάθε λόγο να γιορτάζουμε αυτή την ημέρα, καθώς το χωριό μας είναι ένας ευλογημένος από τη φύση τόπος. 

Χτισμένα σε ένα καταπράσινο, παρθένο και πεντακάθαρο περιβάλλον που συνδυάζει αρμονικά και σε ελάχιστη απόσταση βουνό, κάμπο και θάλασσα, τα Πουλάτα διαθέτουν συν τοις άλλοις ένα δίκτυο εντυπωσιακών σπηλαίων για εξερεύνηση, θρησκευτικούς θησαυρούς που μαρτυρούν τη βαθιά θρησκευτική μας παράδοση, αλλά και τα ερείπια του προσεισμικού χωριού, με τα υπέροχα μονοπάτια, που στέκει ακοίμητος φρουρός της μακραίωνης ιστορίας μας.

Ταυτόχρονα, τα Πουλάτα όντας ένας οικισμός με συνεχή ανθρώπινη παρουσία από τη μέση παλαιολιθική εποχή, έχουν αποδείξει στο διάβα του χρόνου την αγάπη και το σεβασμό τους στη φύση και το περιβάλλον.

Απόδειξη των παραπάνω αποτελεί το γεγονός ότι ολόκληρο σχεδόν το χωριό μας έχει ενταχθεί στο Δίκτυο  Natura 2000 ως Τόπος Κοινοτικής Σημασίας (Τ.Κ.Σ.) στα πλαίσια ενός Ευρωπαϊκού Οικολογικού Δικτύου περιοχών με στόχο τη διατήρηση της βιοποικιλότητας.

Επιπλέον, η ευρύτερη περιοχή, συμπεριλαμβανομένου του χωριού μας, σύμφωνα με την Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία, θεωρείται Σημαντική Περιοχή για τα Πουλιά (Σ.Π.Π.) ως μέρος ενός επίσης Διεθνούς Δικτύου Περιοχών, ζωτικών για τη διατήρηση παγκοσμίως απειλούμενων ειδών που εξαρτώνται από τους συγκεκριμένους βιότοπους για την επιβίωση τους.

 Τέλος, από το 2007 το σπήλαιο Αγγαλάκι έχει ενταχθεί από τη W.W.F. στο πρόγραμμα “Προστασία των υγροτόπων των νησιών της Ελλάδας” έχοντας χαρακτηρισθεί ως ένας από τους 803 υγροτόπους της νησιωτικής Ελλάδας και ένας από τους 21 της Κεφαλλονιάς.

Τι ακριβώς είναι όμως η Παγκόσμια ημέρα Περιβάλλοντος;

Η Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος έχει θεσμοθετηθεί από τη Γενική Συνέλευση του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών και γιορτάζεται κάθε έτος στις 5 Ιουνίου. Ο εορτασμός αυτός μας υπενθυμίζει  τις ήδη λεπτές ισορροπίες του πλανήτη μας και το γεγονός ότι το μέλλον του, όπως και αυτό της ύπαρξής μας, είναι άρρηκτα συνδεδεμένα με την προστασία του περιβάλλοντος. 

Πηγή: www.poulatakefalonias.gr

Μείνε συνδεδεμένος
1,093ΥποστηρικτέςΚάντε Like
280ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
206ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
188ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
ΕΠΙΛΟΓΕΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

gtag('config', 'UA-67453901-1');