14.2 C
Sami
ΑρχικήΤα νέα του χωριού μαςΗ αξιοποίηση του σπηλαίου Αγγαλάκι, στο Περιφερειακό Συμβούλιο

Η αξιοποίηση του σπηλαίου Αγγαλάκι, στο Περιφερειακό Συμβούλιο

 Το διήμερο 28 και 29 Απριλίου πραγματοποιήθηκε στο Δημοτικό Θέατρο Αργοστολίου η 9η τακτική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Ιονίων Νήσων υπό την προεδρία του Περιφερειάρχη κ. Θεόδωρου Γαλιατσάτου.

Μεταξύ των θεμάτων που συζητήθηκαν, ήταν και τα  σημαντικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η ευρύτερη περιοχή της Σάμης, έτσι όπως αυτά παρουσιάστηκαν στο Σώμα από ομάδα εκπροσώπησης που αποτελούσαν μέλη της Λαϊκής Επιτροπής Σάμης, του Εμπορικού Συλλόγου Σάμης, του Πολιτιστικού Συλλόγου Ζερβάτων και της Τοπικής Κοινότητας Γριζάτων.

Ωστόσο, ένα εκ των θεμάτων αφορά και στο χωριό μας. Πρόκειται για τη δημιουργία του Σπηλαιολογικού Πάρκου Σάμης που θα περιλαμβάνει όλα τα αξιόλογα σπήλαια της περιοχής μας, συνεπώς και το Αγγαλάκι, αλλά και για τη λειτουργία των ήδη επισκέψιμων σπηλαίων Δρογκαράτης και Μελισσάνης. Σύμφωνα και με την ανακοίνωση που εξέδωσε η ομάδα εκπροσώπησης, στην παρέμβασή της προς το συμβούλιο μεταξύ άλλων επισήμανε ότι:

“Η διαχείριση και η λειτουργία από τη Δημοτική Αρχή των σπηλαίων Δρογκαράτης και Μελισσάνης, έχει ως αποτέλεσμα τη δημιουργία πολιτικών πελατειακών σχέσεων με τους εργαζόμενους, ενώ το καθεστώς αμοιβών και ωραρίων είναι ιδιόμορφο. Οι υπηρεσίες που παρέχονται στον επισκέπτη είναι αρκετές φορές ελλιπείς και αρκετά ακριβές για τα μεσαία και χαμηλά εισοδηματικά στρώματα. Εμείς ζητάμε τη δημιουργία δημόσιου φορέα διαχείρισης και λειτουργίας των σπηλαίων που θα προχωρήσει σε μονιμοποίηση των εργαζομένων με παράλληλη εκπαίδευση και επιμόρφωση του με στόχο την παροχή υψηλότερου επιπέδου υπηρεσιών στους επισκέπτες. Επιπλέον, μείωση στο κόστος επίσκεψης ώστε για να γίνει προσιτό στις λαϊκές οικογένειες. Τέλος, ζητάμε την επικαιροποίηση της μελέτης για την κατασκευή σπηλαιολογικού πάρκου και την ανάδειξη παράλληλα και άλλων σπηλαίων της περιοχής”.

Από την πλευρά μας ως poulatakefalonias.gr ευχαριστούμε θερμά την ομάδα εκπροσώπησης για την έμμεση αναφορά στο Αγγαλάκι, έστω και αν δεν υπήρξε κάποια απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου. Ταυτόχρονα όμως μας δίνεται η δυνατότητα να επαναλάβουμε για πολλοστή φορά την ανάγκη αξιοποίησης του μοναδικού αυτού μνημείου της φύσης, είτε αυτοτελώς είτε στο πλαίσιο της δημιουργίας του σπηλαιολογικού πάρκου Σάμης, που θα ενισχύσει σημαντικά το τουριστικό προϊόν της Κεφαλλονιάς και ταυτόχρονα θα δημιουργήσει αναπτυξιακή προοπτική για τα Πουλάτα και την ευρύτερη περιοχή. 

Πηγή: www.poulatakefalonias.gr

Μείνε συνδεδεμένος
1,093ΥποστηρικτέςΚάντε Like
280ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
206ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
188ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
ΕΠΙΛΟΓΕΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

gtag('config', 'UA-67453901-1');