14.6 C
Sami
ΑρχικήΑνακοινώσειςΑνακοίνωση του Δήμου για ξερά χόρτα και κλαδιά σε οικόπεδα και ακάλυπτους...

Ανακοίνωση του Δήμου για ξερά χόρτα και κλαδιά σε οικόπεδα και ακάλυπτους χώρους

 Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε η Διεύθυνση Περιβάλλοντος & Πρασίνου του Δήμου Κεφαλλονιάς, οι ιδιοκτήτες, νομείς και επικαρπωτές οικοπέδων ή άλλων ακάλυπτων χώρων εντός πόλεων, κωμοπόλεων και οικισμών σε απόσταση έως 100 μέτρων από τα όριά τους, υποχρεούνται στην αποψίλωση τους από ξερά χόρτα και στην απομάκρυνσή τους, όπως επίσης στην απομάκρυνση τυχόν άλλων εγκαταλελειμμένων καυστών ή εκρήξιμων υλικών ή αντικειμένων που βρίσκονται μέσα σε αυτούς, προς αποτροπή πρόκλησης πυρκαγιάς. Σε περίπτωση μη συμμόρφωσης δε, ο Δήμος θα επιβάλλει πρόστιμο ύψους 0,50€ ανά τετραγωνικό μέτρο, ενώ παράλληλα θα ενημερώσει την Πυροσβεστική Υπηρεσία προκειμένου να υποβληθεί η σχετική μήνυση.

Επιπλέον και πάντα σύμφωνα με την ανακοίνωση του Δήμου, απαγορεύεται η μερική ή ολική κοπή δέντρων και η απόθεσή τους σε πεζοδρόμια ή άλλους κοινόχρηστους χώρους, με τους παραβάτες να καλούνται να πληρώσουν πρόστιμο από 200€ έως 500€ ανάλογα με την έκταση της παράβασης, το οποίο και θα διπλασιάζεται σε περίπτωση υποτροπής.

Ακολουθεί αναλυτικά η ανακοίνωση του Δήμου Κεφαλλονιάς:

Πηγή: www.poulatakefalonias.gr  

Μείνε συνδεδεμένος
1,093ΥποστηρικτέςΚάντε Like
280ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
206ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
188ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
ΕΠΙΛΟΓΕΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

gtag('config', 'UA-67453901-1');