16 C
Sami
ΑρχικήΘέματαΌνειρο η Σάμη, μας έφερε την κούπα στο λιμάνι! (Φωτογραφίες & Video)

Όνειρο η Σάμη, μας έφερε την κούπα στο λιμάνι! (Φωτογραφίες & Video)

 

Μεθυσμένη πολιτεία θυμίζει από εχθές το απόγευμα η Σάμη. Το καμάρι της περιοχής μας, ο Α.Ο. Σάμης στην παρθενική του συμμετοχή σε έναν τελικό κυπέλλου, κατέκτησε το βαρύτιμο τρόπαιο επικρατώντας δίκαια του Παλληξουριακού με 3-1 στο Ενωσιακό γήπεδο των Φαρακλάτων, σε ένα παιχνίδι πραγματική διαφήμιση για τον τοπικό μας αθλητισμό.

Η Σάμη εξαιρετικά διαβασμένη και παίζοντας έξυπνα, ευτύχησε να ανοίξει το σκορ πριν εκπνεύσει το πρώτο εικοσάλεπτο του αγώνα και συγκεκριμένα στο 17′ με απευθείας εκτέλεση φάουλ από τον Παντελή Περιβολάρη.  Η αντίδραση του Παλληξουριακού ωστόσο ήταν σχετικά άμεση, καθώς 10 λεπτά αργότερα ο Αραβαντινός με κεφαλιά ύστερα από κόρνερ, ισοφάρισε για την ομάδα της Παλλικής. Η Σάμη πήρε εκ νέου το προβάδισμα με πέναλτι και πάλι του αρχηγού της και MVP του αγώνα Παντελή Περιβολάρη στο 57′. Το τελικό 3-1 για την ομάδα μας διαμορφώθηκε στο 75′ με κεφαλιά του Νίκου Μωραΐτη έπειτα από εκτέλεση φάουλ. Το σφύριγμα της λήξης βρήκε τους παίκτες, το προπονητικό επιτελείο, τη διοίκηση και τους φιλάθλους της Σάμης να πανηγυρίζουν έξαλλα τον πρώτο τίτλο στην ιστορία της ομάδας υπό τους ήχους του εμβληματικού “We are the champions”.

 

Την απονομή του κυπέλλου και των αναμνηστικών έκαναν μέσα σε πραγματικό πανδαιμόνιο ο Πρόεδρος της Ε.Π.Σ.Κ.Ι. Θέμης Βαλσαμής, ο Αντιπεριφερειάρχης Κεφαλλονιάς & Ιθάκης Παναγής Δρακουλόγκωνας, ο Αντιδήμαρχος Νίκος Παπαδάτος και ο Πρόεδρος της Κ.Ε.ΔΗ.ΚΕ. Άγγελος Κωνσταντάκης.

Αξίζει ασφαλώς να γίνει ιδιαίτερη αναφορά στους φιλάθλους της ομάδας μας από ολόκληρη την περιοχή της Σάμης που δημιούργησαν εντυπωσιακή ατμόσφαιρα με τα κασκόλ, τις κόρνες και τα καπνογόνα τους σε μια από τις μαζικότερες μετακινήσεις φιλάθλων στην ιστορία του τοπικού μας ποδοσφαίρου. Εξίσου εντυπωσιακή όμως ήταν και η επιστροφή του Α.Ο.Σ. καθώς κομβόι δεκάδων αυτοκινήτων συνόδευσε το πούλμαν της ομάδας από τα Φαρακλάτα στη Σάμη, όπου φίλαθλοι περίμεναν να υποδεχθούν τους κυπελλούχους στην παραλιακή λεωφόρο. Ακολούθως, σε μια κίνηση υψηλού συμβολισμού και υπό έντονη συγκινησιακή φόρτιση, οι παίκτες και η διοίκηση μετέφεραν το τρόπαιο στο ζαχαροπλαστείο “Νέα Σάμη” του πρώτου προέδρου της ομάδας Διονύση Αρτελάρη που έφυγε από κοντά μας πριν λίγους μήνες.

Η συνέχεια ήταν το ίδιο θεαματική, με την αυτοκινητοπομπή να κάνει το γύρο του θριάμβου στους δρόμους της πόλης, δημιουργώντας ένα πρωτόγνωρο σκηνικό. Ασφαλώς μετά τους πανηγυρισμούς, ακολούθησε το προβλεπόμενο γλέντι παικτών, προπονητών και διοίκησης μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες. Η σημερινή ημέρα δε, μας βρήκε όλους στην περιοχή να ασχολούμαστε σχεδόν αποκλειστικά με την τεράστια επιτυχία της ομάδας μας, κάτι που φάνηκε και από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που πλημμύρισαν με φωτογραφίες και video από τον αγώνα και τα επινίκια.

Πλέον, η ομάδα μας θα εκπροσωπήσει την Κεφαλλονιά και την Ιθάκη στο Κύπελλο Ερασιτεχνών η κλήρωση του οποίου θα γίνει αύριο Τρίτη στα γραφεία της Ε.Π.Ο. στην Αθήνα. Ο Α.Ο. Σάμης έχει ήδη τοποθετηθεί στον 7ο όμιλο με πιθανούς αντιπάλους τις ιστορικές ομάδες του Πανηλειακού και της Καλαμάτας, τον Κεραυνό Αγίου Βασιλείου από την Αχαΐα, το Καταστάρι από τη γειτονική μας Ζάκυνθο και τον Ηρακλή Ξυλοκάστρου.

  

Από την πλευρά μας ως poulatakefalonias.gr θέλουμε να εκφράσουμε τα συγχαρητήριά μας στους παίκτες, το τεχνικό επιτελείο, τη διοίκηση και όλους όσοι βρίσκονται κοντά στην ομάδα για την τεράστια επιτυχία και μάλιστα σε μια μεταβατική για το σύλλογο χρονιά. Επιτυχία που πρόσφερε στους Σαμικούς όπου γης μεγάλη χαρά, αλλά ταυτόχρονα δημιούργησε προσδοκίες για ακόμη μεγαλύτερες επιτυχίες στο μέλλον!

Παιδιά, μας κάνατε πραγματικά υπερήφανους! Σας ευχαριστούμε ολόψυχα!

Διαιτητές: Μαγουλάς Σ., Ρηγοπούλου Δ., Χρηστάτος Σ.


Α.Ο. Σάμης (Βαγγέλης Μιχαλάτος):

Μωραϊτης Κ., Νικολοβιένης Θ., Μιχαλάτος (55’ Παπαδημάτος), Καπάτος Στ., Βιτωράτος , Μωραιτης Ν. Αμούργης Αριστ. (25’ Μιχαλίτσης), Νικολοβιένης Κ., Περιβολάρης, Αμούργης Γ.


A.O. Παλληξουριακός (Σπυρογρηγόρης Παπαδάτος):

Μαρκαντωνάτος, Ζερβός, Λούλουδας, Μπαλάσκας (81’ Συριάτος), Λυκούδης Αλ., Ζάβαλης (81’ Μαρκάτος Σωκρ.) , Πολλάκης, Μαρκάτος Σπ., Μπράτι, Κόμητας Γερ. (70’ Μαρκάτος Σωκρ.), Αραβαντινός.

Πηγή: www.poulatakefalonias.gr

Τα γκολ του Α.Ο. Σάμης 

 

Στιγμιότυπα από τον τελικό και τους πανηγυρισμούς

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Μείνε συνδεδεμένος
1,093ΥποστηρικτέςΚάντε Like
280ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
206ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
188ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
ΕΠΙΛΟΓΕΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

gtag('config', 'UA-67453901-1');