Αφιέρωμα του travelstyle στο Αγγαλάκι και άλλα γεωλογικά φαινόμενα της Κεφαλλονιάς

0
109

Αφιέρωμα στα γεωλογικά φαινόμενα της Κεφαλλονιάς έκανε πριν λίγες ημέρες  η δημοφιλής ιστοσελίδα www.travelstyle.gr του γνωστού δημοσιογράφου Τάσου Δούση, χαρακτηρίζοντάς την ως το νησί των μυστηρίων που προκαλεί το παγκόσμιο επιστημονικό ενδιαφέρον. Μάλιστα, προτρέπει τους αναγνώστες της να περιηγηθούν στο νησί μας και να δουν από κοντά την άγρια και εξωτική ομορφιά του και ταυτόχρονα, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει, το μεγαλείο της Κεφαλλονίτικης φύσης το οποίο αντίκειται σε νόμους και κανόνες δρώντας αυτοβούλως και δημιουργώντας έργα τέχνης.

 

Ένα από αυτά τα έργα τέχνης σύμφωνα με το συντάκτη, είναι και το σπήλαιο του χωριού μας. Συγκεκριμένα στο αφιέρωμα του το travelstyle αναφέρει ότι το Αγγαλάκι ανήκει σε ένα σύμπλεγμα από περίπου 17 σπήλαια σε  κοντινή μεταξύ τους απόσταση, που όλα επικοινωνούν μέσω υπόγειων περασμάτων και που τα περισσότερα σχηματίζουν στο εσωτερικό τους υπόγειες λίμνες με γλυκό ή υφάλμυρο νερό.

Το Αγγαλάκι είναι το μεγαλύτερο και πλέον προσβάσιμο από αυτά, ενώ μπορεί να το επισκεφθεί κανείς περπατώντας σε μια από τις πιο γνωστές πεζοπορικές διαδρομές της περιοχής και συγκεκριμένα από το Μοναστήρι των Θεμάτων στην Πύλαρο μέχρι τον Καραβόμυλο και από εκεί διαμέσου των Λιβαθινάτων στο σπήλαιό μας.

Το αφιέρωμα της ιστοσελίδας με τίτλο «Το ελληνικό νησί των μυστηρίων: Άγρια και εξωτική ομορφιά με φόντο το Ιόνιο» ο σύνδεσμος του οποίου ακολουθεί, συνοδεύεται από μια υπέροχη φωτογραφία του σπηλαίου μας, ενώ ανάλογες αναφορές γίνονται για τις Καταβόθρες, το σπήλαιο της Μελισσάνης, τη λίμνη του Καραβομύλου, τη λίμνη Άβυθο, την Κουνόπετρα και το σπήλαιο της Δρογκαράτης.

http://www.travelstyle.gr/portal/gr/destination_articles.php?dest_id=0&id=40839

 

Από την πλευρά μας ως poulatakefalonias.gr ευχαριστούμε θερμά το travelstyle.gr για την προβολή του σπηλαίου και του χωριού μας κατ’ επέκταση. Ταυτόχρονα, ευκαιρίας δοθείσης επισημαίνουμε για ακόμη μια φορά την ανάγκη αξιοποίησης του μοναδικού αυτού μνημείου της φύσης, ώστε να καταστεί επιτέλους επισκέψιμο στο ευρύ κοινό.

www.poulatakefalonias.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιό σας!
Εισαγάγετε εδώ το όνομά σας

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.