Αφιέρωμα στο Αγγαλάκι από δημοφιλή ιστοσελίδα των Αθηνών

0
54

 Ένα από αυτά τα έργα τέχνης είναι και το σπήλαιο του χωριού μας. Συγκεκριμένα στο αφιέρωμα αναφέρεται ότι το Αγγαλάκι ανήκει σε ένα αρκετά μεγάλο σύστημα περίπου 17 σπηλαίων που βρίσκονται σε πολύ κοντινή μεταξύ τους απόσταση, με τα περισσότερα εξ αυτών να σχηματίζουν στο εσωτερικό τους υπόγειες λίμνες με γλυκό ή υφάλμυρο νερό.

 Οι επιστήμονες που μελέτησαν το φαινόμενο, συνεχίζει το άρθρο, κατέληξαν στο συμπέρασμα πως τα ύδατα των σπηλαίων αυτών επικοινωνούν μεταξύ τους μέσω στενών υπόγειων περασμάτων. Το Αγγαλάκι είναι το μεγαλύτερο και πλέον προσβάσιμο από αυτά, ενώ μπορεί να το επισκεφθεί κανείς περπατώντας μια από τις πιο γνωστές πεζοπορικές διαδρομές της περιοχής, από το Μοναστήρι των Θεμάτων μέχρι τον Καραβόμυλο και διαμέσου των παλαιών Λιβαθινάτων στο σπήλαιό μας.

 Το άρθρο με τίτλο «Κεφαλονιά: Ένα νησί με πανέμορφα γεωλογικά μυστήρια» ο σύνδεσμος του οποίου ακολουθεί, συνοδεύεται από υπέροχες φωτογραφίες του σπηλαίου, ενώ ανάλογες αναφορές γίνονται για τις Καταβόθρες, τη Μελισσάνη, τη λίμνη του Καραβομύλου, τη λίμνη Άβυθο, την Κουνόπετρα και το Σπήλαιο της Δρογκαράτης.

 http://www.dinfo.gr/%ce%ba%ce%b5%cf%86%ce%b1%ce%bb%ce%bf%ce%bd%ce%b9%ce%ac-%ce%ad%ce%bd%ce%b1-%ce%bd%ce%b7%cf%83%ce%af-%ce%b3%ce%b5%ce%bc%ce%ac%cf%84%ce%bf-%ce%bc%ce%b5-%cf%80%ce%b1%ce%bd%ce%ad%ce%bc%ce%bf%cf%81%cf%86/

 Από την πλευρά μας ως poulatakefalonias.gr ευχαριστούμε θερμά το www.dinfo.gr για την προβολή του σπηλαίου και του χωριού μας κατ’ επέκταση και ευχόμαστε για ακόμη μια φορά σύντομα το Αγγαλάκι να καταστεί επισκέψιμο για το ευρύ κοινό.

Πηγή: www.poulatakefalonias.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιό σας!
Εισαγάγετε εδώ το όνομά σας

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.